Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 05:58 uur
HomeMEER NIEUWSCriminaliteitDrugs glippen door Antwerpse haven, cocaïne in Duitse Aldi supermarkten

Drugs glippen door Antwerpse haven, cocaïne in Duitse Aldi supermarkten

MÖNCHENGLADBACH – Op dinsdag 10 september heeft de politie van Mönchengladbach verschillende pakketten cocaïne in beslag genomen in twee filialen van de Aldi in Mönchengladbach. Medewerkers ontdekten de drugs verstopt in bananendozen en deden aangifte bij de politie.

Tijdens het onderzoek werd bekend dat er op dezelfde dag bananendozen met cocaïne werden aangetroffen in Aldi-winkels in de steden Duisburg en Krefeld en Viersen, Heinsberg en Neuss. In totaal heeft de politie op de locaties 95 kilo cocaïne in beslag genomen.

De in beslag genomen drugs hebben een geschatte waarde op de zwarte markt van ruim 7 miljoen euro.

De bananenlevering met de drugs arriveerde blijkbaar in het centrale dc van de discounter en werd van daaruit afgeleverd bij de filialen op de verschillende locaties. De onderzoekers gaan ervan uit dat de Aldi niet de juiste geadresseerde was voor de levering, maar dat zij de goederen met de drugs per ongeluk ontving.

LEES OOK
Verdachte opgepakt om grootste drugsvangst Zeeland dit jaar

Volgens het onderzoek was de bananenzending afkomstig uit Zuid-Amerika en over zee afgeleverd in de haven van Antwerpen. Van daaruit bereikte een deel van de bananenexport de Aldi. Het onderzoek naar de achtergronden van de cocaïnesmokkel in de bananendozen loopt nog.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×