Clicky

woensdag 25 september 2024 - 20:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerArriva mag op spoor Groningen-Zwolle, maakt wel bezwaar bij ACM

Arriva mag op spoor Groningen-Zwolle, maakt wel bezwaar bij ACM

HEERENVEEN – Arriva mag treinritten uitvoeren op het spoor tussen Zwolle en Groningen. Dat bevestigt een woordvoerster van de vervoersmaatschappij na berichtgeving van Treinreiziger.nl.

Als de Arriva-treinen gaan rijden, is het voor het eerst dat reizigers kunnen kiezen voor een andere vervoerder dan NS op het traject. Maar zover is het nog niet, want het aantal toegewezen ritten ligt ver onder het aantal dat is aangevraagd. Daarom is Arriva een bezwaarprocedure gestart bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De woordvoerster meldt dat deze procedure eerst wordt afgewacht “voordat we definitief kunnen zeggen wat we per wanneer gaan rijden”. Zo moet nog worden afgewogen of het wel rendabel is om het lage aantal toegewezen ritten uit te voeren.

De capaciteit die ProRail aan Arriva heeft toegewezen, heeft betrekking op doordeweekse ritten. Van maandag tot en met vrijdag mag de vervoerder twee ritten in de ochtend en twee in de middag uitvoeren. Op vrijdagen komen daar nog negen ritten bij, waarvan vier in de ochtend en vijf in de middag. Dat zijn er een stuk minder dan de 22 dagelijkse ritten waarvoor Arriva een aanvraag bij ProRail had ingediend.

LEES OOK
Opgepakte Groninger kreeg eerder tbs voor doden man Alkmaar

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de dienstregeling wel gewoon door. Daarmee gaat Arriva de concurrentie aan met NS. “Als deze ritten in open toegang gaan rijden, dan is het voor het eerst dat een reiziger de keuze heeft”, aldus de zegsvrouw. “Goed nieuws voor de reizigers die daarvoor überhaupt geen keuze hadden.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Veel klachten over busvervoerder EBS in Flevoland

LELYSTAD - In september zijn veel klachten over busvervoerder EBS binnengekomen bij de provincie Flevoland en meerdere politieke partijen. De vervoerder rijdt al een...
×