Clicky

woensdag 25 september 2024 - 19:24 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOESO voorziet stabiele groei voor wereldeconomie

OESO voorziet stabiele groei voor wereldeconomie

PARIJS – De wereldeconomie zal dit jaar en volgend jaar stabiele groei laten zien. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Volgens de denktank uit Parijs zal de wereldeconomie met 3,2 procent groeien dit jaar, net als volgend jaar.

De OESO werd daarmee wel iets positiever over de groei in 2024, want in het voorjaar werd nog een plus van 3,1 procent voorspeld. Dat is te danken aan sterkere groei in landen als Brazilië, India en Indonesië. Verder is er robuuste groei in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Spanje, aldus de organisatie.

De OESO verklaarde verder dat centrale banken door moeten gaan met het verlagen van de rente nu de inflatie aan het dalen is, maar dat waakzaamheid wel geboden is. Er zijn namelijk nog risico’s zoals geopolitieke spanningen en onverwachte prijsstijgingen. De denktank zegt wel dat de krapte op de arbeidsmarkt in veel grote economieën aan het verminderen is.

LEES OOK
Export Europese Unie onderuit, vooral door kwakkelend Duitsland

Voor de eurozone ziet de OESO voor dit jaar een groei van 0,7 procent en voor volgend jaar zou er dan 1,3 procent groei moeten zijn. Wel stelde de organisatie de groeiverwachting voor Duitsland voor dit jaar verder neerwaarts bij van 0,2 procent naar slechts 0,1 procent.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Veel klachten over busvervoerder EBS in Flevoland

LELYSTAD - In september zijn veel klachten over busvervoerder EBS binnengekomen bij de provincie Flevoland en meerdere politieke partijen. De vervoerder rijdt al een...
×