Clicky

woensdag 25 september 2024 - 16:25 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsKhamenei: Hezbollah is niet te stoppen door commandanten te doden

Khamenei: Hezbollah is niet te stoppen door commandanten te doden

DUBAI – De Iraanse geestelijk leider Ali Khamenei zegt dat bondgenoot Hezbollah niet verslagen kan worden door commandanten te doden.

Hij erkende tijdens een ontmoeting met Iraanse oorlogsveteranen dat het vast schadelijk is dat Israël “effectieve en waardevolle” leden van de Libanese organisatie heeft uitgeschakeld. “Maar het is niet het soort schade dat de groep op de knieën krijgt.”

Israël voert momenteel op grote schaal luchtaanvallen uit op doelen van Hezbollah en heeft ook herhaaldelijk commandanten van de groep gedood. Khamenei zei dat de Libanese beweging goed georganiseerd is en daarom niet ernstig in de problemen zal raken door de dood van individuele leden. De Iraanse leider voorspelde dat het “Palestijnse en Libanese verzet” uiteindelijk zal overwinnen.

Hezbollah beschikt volgens experts over een groot raketarsenaal en tienduizenden strijders. Leden van de groep hebben ook gevechtservaring opgedaan door aan de zijde van het Syrische regime te vechten in de burgeroorlog in dat buurland.

LEES OOK
Yeşilgöz walgt van geweld bij UvA-protest: 'puur tuig'
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Arriva mag op spoor Groningen-Zwolle, maakt wel bezwaar bij ACM

HEERENVEEN - Arriva mag treinritten uitvoeren op het spoor tussen Zwolle en Groningen. Dat bevestigt een woordvoerster van de vervoersmaatschappij na berichtgeving van Treinreiziger.nl. Als...
×