Clicky

woensdag 25 september 2024 - 16:27 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuws35 geïnteresseerden in mogelijke doorstart Game Mania Nederland

35 geïnteresseerden in mogelijke doorstart Game Mania Nederland

BREDA – Voor een mogelijke doorstart van de failliete Belgische gamewinkelketen Game Mania in Nederland hebben 35 geïnteresseerden zich gemeld. Dit zegt advocaat Steven van Kerkhof van advocatenkantoor Lawwise, die samen met curator Marjolein Oonk-Pallandt het faillissement van de Nederlandse onderdelen afhandelt.

De 35 gegadigden zijn volgens hem onder meer partijen in de gamebranche en wat kleinere ondernemers. Het gaat bijvoorbeeld om partijen die bekend zijn in de gamewereld of er affiniteit mee hebben. Sommigen zouden vooral de voorraad van de gamewinkelketen interessant vinden. Het zijn geen concurrenten van Game Mania, stelt hij.

De onderhandelingen over een mogelijke doorstart in Nederland zijn volgens hem nog niet begonnen. “De komende tijd zal duidelijk worden of een doorstart reëel is.” Mogelijk wordt hierover volgende week meer duidelijk.

Dat er 35 geïnteresseerden zijn zegt nog weinig over de kans op een doorstart, aldus Van Kerkhof. “We moeten nog zien wat voor biedingen worden gedaan en of ze reëel zijn. Er blijven er altijd maar een paar over.”

LEES OOK
Nijhoff Handel & Transport failliet verklaard

Game Mania vroeg begin deze maand faillissement aan, nadat de gamewinkelketen geen overnemer kon vinden. De Nederlandse onderdelen werden op 6 september failliet verklaard door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Van Kerkhof meldt dat de fysieke winkels en de webwinkel van Game Mania in Nederland inmiddels dicht zijn. Een aantal spullen uit de winkels en kantoorartikelen zijn onlangs geveild in België.

Moedervennootschap Heroik vroeg in juni een soort uitstel van betaling aan bij de ondernemingsrechtbank in Antwerpen. Game Mania was daardoor tijdelijk beschermd tegen schuldeisers terwijl het een geschikte overnamekandidaat zocht. Het bedrijf had onder meer last van gestegen kosten die op de resultaten drukten. De afgelopen jaren was het aantal winkels al flink gekrompen in Nederland en België. In Nederland had de keten nog ongeveer zestien winkels.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Arriva mag op spoor Groningen-Zwolle, maakt wel bezwaar bij ACM

HEERENVEEN - Arriva mag treinritten uitvoeren op het spoor tussen Zwolle en Groningen. Dat bevestigt een woordvoerster van de vervoersmaatschappij na berichtgeving van Treinreiziger.nl. Als...
×