Clicky

woensdag 25 september 2024 - 14:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartCLdN bestelt tien nieuwe LoLo containerschepen

CLdN bestelt tien nieuwe LoLo containerschepen

ROTTERDAM – CLdN heeft vandaag, woensdag 25 september 2024, de plaatsing van een order bevestigd voor tien nieuwbouw load-on/load-off (LoLo) containerschepen met levering vanaf januari 2027. De grote order is een beslissende stap van CLdN om zich met zijn eigen containerschepenvloot te begeven in het LoLo-segment.

De nieuwbouwschepen hebben een laadvermogen van 1.100 TEU en vormen een aanvulling op de vloot van CLdN van meer dan dertig roll-on/roll-off (RoRo) schepen. De nieuwe schepen hebben een uitstekende brandstofefficiëntie en een innovatief open-top ontwerp om de afhandelingstijden in de haven te verkorten.

Eerder dit jaar introduceerde CLdN een succesvol LoLo-aanbod op haar Ierland-service met gecharterde schepen die opereren vanuit haar onlangs verworven Distriport-terminal in Rotterdam.

Deze service is onlangs uitgebreid met de toevoeging van een derde wekelijkse directe afvaart tussen Rotterdam Distriport en Dublin. De uitbreiding naar het LoLo-segment is een uitstekende aanvulling op de short-sea RoRo-diensten van CLdN en biedt uitstekende operationele flexibiliteit, snelle doorlooptijden in de haven en optimale vaarfrequentie voor klanten. Dit product met korte doorlooptijd en hoge frequentie is uniek in de huidige short sea-containermarkt, die momenteel wordt gedomineerd door deep sea feeder-carriers die langere doorlooptijden en minder frequente diensten bieden.

LEES OOK
COSCO SHIPPING bouwt twaalf 14.000 TEU dual-fuel methanol containerschepen

De nieuwe schepen worden gebouwd door HD Hyundai Mipo in Ulsan, Zuid-Korea. Hyundai is een langetermijn scheepsbouwpartner van CLdN en rondt momenteel de bouw af van twee 8.000 lane meter G9e RoRo-schepen die naar verwachting in de eerste helft van 2025 aan CLdN worden geleverd.

Florent Maes, CEO van CLdN, gaf een reactie op de bestelling: “Deze bestelling is een belangrijke stap in de richting van het realiseren van onze langetermijn groeiambities en het verstevigen van CLdN’s positie als leider in de onbegeleide short-sea-vrachtmarkt in Europa. Onze recente toetreding tot het LoLo-segment, gefaciliteerd door de overname van de Distriport-terminal in Rotterdam eerder dit jaar, is zeer goed ontvangen door klanten en blijkt een uitstekende aanvulling te zijn op onze RoRo-diensten.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Haringvlietbrug in storing, A29 in beide richtingen dicht

ROTTERDAM - De Haringvlietbrug is woensdagmiddag in storing. Dat meldt de ANWB. De A29 Rotterdam richting Bergen op Zoom is in beide richtingen dicht.
×