Clicky

woensdag 25 september 2024 - 14:34 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHezbollah zegt raket op Mossad afgevuurd te hebben

Hezbollah zegt raket op Mossad afgevuurd te hebben

TEL AVIV – Hezbollah zegt een ballistische raket afgevuurd te hebben op het hoofdkwartier van de Israëlische inlichtingendienst Mossad, bij Tel Aviv. De organisatie houdt de dienst verantwoordelijk voor de aanvallen met ontploffende communicatieapparatuur van vorige week. Volgens Israël is het voor het eerst dat een Hezbollahraket richting Tel Aviv geschoten wordt.

Hezbollah zegt in een verklaring dat de raket om 06.30 uur lokale tijd (05.30 uur in Nederland) is gelanceerd. Het zou gaan om een Qader 1. Dat type raket is ontwikkeld door Iran. “Dit hoofdkwartier is verantwoordelijk voor de moord op leiders en de ontploffing van piepers en draadloze apparaten”, staat in de verklaring. De organisatie zegt dat de aanval “ter verdediging van Libanon en zijn inwoners” was.

Woensdagochtend ging het luchtalarm af. De Israëlische krijgsmacht meldde ongeveer twintig minuten nadat de raket gelanceerd zou zijn dat een grond-grondraket uit de lucht zou zijn geschoten door het luchtverdedigingssysteem dat Slinger van David genoemd wordt. Het ging daarbij om de raket van Hezbollah, bevestigde de krijgsmacht later op de ochtend. De luchtmacht zegt ook een aanval uitgevoerd te hebben op de lanceerinstallatie in of bij Nafakhiyeh in het zuiden van Libanon.

LEES OOK
Gasprijs verder omhoog door onrust in Midden-Oosten

Aanvallen in Libanon

In de loop van de ochtend ging in verschillende delen van Israël het luchtalarm af. De Israëlische krijgsmacht meldde dat er opnieuw raketten richting het land werden afgevuurd. Ook zou de luchtmacht een onbemand vliegtuig hebben neergehaald dat via Syrië richting het land vloog. In Libanon zijn opnieuw meerdere doelen aangevallen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu stond op het punt om richting de Verenigde Staten te reizen voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hij heeft zijn vertrek uitgesteld vanwege overleggen over de aanvallen in Libanon, zegt zijn kantoor. Hij zal donderdag alsnog naar New York reizen en keert zaterdagavond terug, is nu het plan.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Track-and-tracecodes pakketten PostNL werken niet door storing

DEN HAAG - Mensen die een pakketje verwachten van PostNL, kunnen momenteel niet zien waar die is. Een woordvoerster van PostNL meldt dat er...