Clicky

dinsdag 24 september 2024 - 16:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelFarizon's Homtruck doet intrede op Europese markt bij Duitse Duvenbeck Group

Farizon’s Homtruck doet intrede op Europese markt bij Duitse Duvenbeck Group

HANNOVER – Tijdens de IAA TRANSPORTATION 2024, ondertekende Farizon New Energy Commercial Vehicle Group (Farizon) een samenwerkingsmemorandum met de Duvenbeck Group in Hannover, gericht op een samenwerking in de logistieke sector in Europa.

Mike Fan, CEO van Farizon, en Hakan Bicil, CEO van Duvenbeck Group, ondertekenden het contract namens hun respectievelijke partijen. Vice President van Farizon Shangguan Yunfei, General Manager van International Marketing Company Cook Xue, Duvenbeck Group CPO Wolfgang Kortus, Head of Corporate Development Moritz Kiepen en andere leiders woonden de ondertekeningsceremonie bij.

Als strategische partner zal Farizon prioriteit geven aan logistieke diensten die Duvenbeck in Europa levert. Daarnaast is Duvenbeck van plan om een ​​grote bestelling te plaatsen bij Homtruck, met de eerste levering van 50 eenheden voor het komende jaar, wat de expansie van Farizon op de Europese markt versnelt en tegelijkertijd bijdraagt ​​aan de groene en koolstofvrije transformatie van het Europese logistieke en transportsysteem.

Homtruck is de technische ruggengraat van Farizon New Energy Commercial Vehicle, opgericht in China en ontworpen om een ​​wereldwijde markt te bedienen. De kern van het concurrentievermogen ligt in veiligheid, intelligentie en hoge efficiëntie.

Deze samenwerking markeert niet alleen Farizon’s eerste grote bestelling voor elektrische zware vrachtwagens op de overzeese markt, maar betekent ook de toetreding van de Homtruck tot de Europese markt.

Het is opmerkelijk dat in het vierde kwartaal van dit jaar de eerste exclusief ontwikkelde grote elektrische bestelwagen ter wereld, de Farizon SV, officieel in Europa wordt gelanceerd. Dit uitgebreide productportfolio verbetert niet alleen de wereldwijde concurrentiekracht en invloed van Farizon, maar zet ook een nieuwe maatstaf voor hoogwaardige internationale expansie onder Chinese autofabrikanten.

Farizon New Energy Commercial Vehicle Group is de eerste commerciële voertuiggroep in China die zich richt op het nieuwe energieveld. Het heeft het grootste nieuwe energie commerciële voertuig onderzoeksinstituut in China opgericht en is ook het eerste nieuwe energie commerciële voertuigmerk ter wereld dat de mijlpaal van 300.000 voertuigen heeft bereikt.

Momenteel heeft Farizon een nieuwe energieproductmatrix opgezet die zware vrachtwagens, lichte vrachtwagens, microtrucks, LCV’s en bussen omvat. Veel van zijn producten zijn geëxporteerd naar de regio Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en andere landen.

Duvenbeck is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor binnenlands transport en logistiek in Europa. Het bedrijf is opgericht in 1932 en kan bogen op uitgebreide ervaring in de sector en een breed scala aan marktbronnen. Het biedt een uitgebreid scala aan intelligente logistieke diensten, waaronder binnenlands transport, contractlogistiek en optimalisatie van de toeleveringsketen, terwijl het ook ondersteuning biedt aan klanten in de automobiel-, industriële en agrarische sector met een eigen wagenpark.

De samenwerking zal de elektrische zware vrachtwagens van Farizon robuuste ondersteuning bieden bij hun internationale expansie. Door de integratie van bronnen wil Farizon de toepassing van nieuwe energiecommerciële voertuigen in overzeese logistieke scenario’s verder bevorderen en zo een groen bedrijfsmodel creëren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Dode na aanrijding met vrachtwagen op A1 bij De Lutte is...

DE LUTTE - Het dodelijke slachtoffer van het verkeersongeluk dat maandag gebeurde op de A1 bij De Lutte (Overijssel) is een 26-jarige man uit...
×