Clicky

maandag 23 september 2024 - 18:32 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsLibanon meldt flinke stijging dodental na luchtaanvallen Israël

Libanon meldt flinke stijging dodental na luchtaanvallen Israël

BEIROET – Libanon meldt dat het dodental na de Israëlische luchtaanvallen op het land is verdubbeld naar honderd. Het aantal gewonden ligt volgens het ministerie van Volksgezondheid op meer dan 400. Onder de slachtoffers zijn volgens Libanese informatie vrouwen, kinderen en medisch personeel.

De Israëlische krijgsmacht maakte eerder bekend maandag meer dan driehonderd doelen van Hezbollah te hebben aangevallen in het zuiden en noorden van Libanon.

Israël en de Libanese groepering vallen elkaar al bijna een jaar vrijwel dagelijks aan, sinds de oorlog in de Gazastrook begon. Het dodental van maandag is een van de hoogste tot dusver.

Het geweld in het grensgebied is de afgelopen dagen geïntensiveerd. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant zei vorige week dat een “nieuwe fase” van de oorlog is ingegaan, waarbij de focus verschuift naar het noorden. Het door hem genoemde doel was de terugkeer van Israëlische inwoners naar geëvacueerde dorpen in het noorden van Israël.

LEES OOK
Minister VS keurt wapendeal van ruim 20 miljard aan Israël goed
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Noordoost-Nederland wil financieel bijdragen aan Nedersaksenlijn

ASSEN - Overheden en bedrijven uit het noordoosten van Nederland willen financieel bijdragen aan de totstandkoming van de Nedersaksenlijn, een treinspoor dat Groningen en...
×