Clicky

maandag 23 september 2024 - 18:29 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsKaasproducent gaat in beroep tegen uitspraak ACM over melkprijs

Kaasproducent gaat in beroep tegen uitspraak ACM over melkprijs

SCHOONREWOERD – Kaasmaker Royal Lactalis Leerdammer gaat in beroep tegen de uitspraak van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat het bedrijf zijn melkprijzen voortaan beter moet afstemmen met zijn leveranciers. Lactalis wil de uitspraak door de rechter laten toetsen.

Melkveehouders hadden bij de ACM een klacht ingediend over de kaasproducent. De boeren krijgen maandelijks van Lactalis te horen welke prijs zij krijgen voor hun melk. Over hoe die prijs tot stand komt, hebben zij niets te zeggen.

Volgens de ACM is dat in strijd met de Wet oneerlijke handelspraktijken landbouw en voedselvoorzieningsketen. Lactalis mag de melkprijs op grond van deze wet daarom voortaan niet meer eenzijdig wijzigen, anders volgt een boete, stelt de ACM.

Lactalis gaat daartegen in beroep. Het bedrijf wil de interpretatie die de ACM aan de wet geeft, door de rechter laten toetsen. “We hopen dat het eindresultaat leidt tot een nieuwe standaard in de sector.”

LEES OOK
ACM voorspelt forse stijging energienettarieven huishoudens
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Noordoost-Nederland wil financieel bijdragen aan Nedersaksenlijn

ASSEN - Overheden en bedrijven uit het noordoosten van Nederland willen financieel bijdragen aan de totstandkoming van de Nedersaksenlijn, een treinspoor dat Groningen en...
×