Clicky

maandag 23 september 2024 - 14:16 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMinister Israël meldt intensivering aanvallen op Libanon

Minister Israël meldt intensivering aanvallen op Libanon

JERUZALEM – De Israëlische minister van Defensie meldt dat aanvallen op Libanon worden geïntensiveerd. Yoav Gallant waarschuwde Israëlische burgers dat ze dagen tegemoet gaan waarin ze kalm moeten blijven, discipline moeten tonen en instructies van de autoriteiten goed moeten volgen, berichten Israëlische media.

Gallant zei tijdens een bijeenkomst dat het conflict een nieuwe fase is ingegaan. Hij verklaarde volgens de krant Haaretz dat zijn land doorgaat met de geïntensiveerde aanvallen tot inwoners van noordelijke gebieden veilig kunnen terugkeren naar hun huizen. De minister zei dat succes ook afhangt van hoe burgers reageren. Volgens Gallant worden levens gered als burgers vlot gehoor geven aan instructies om dekking te zoeken in schuilkelders.

Israël heeft in het noorden van het land tienduizenden inwoners geëvacueerd vanwege de strijd met Hezbollah. Er vonden de afgelopen maanden met grote regelmaat beschietingen plaats in het grensgebied tussen de landen. De strijd escaleerde afgelopen week verder toen communicatieapparatuur van de Libanese beweging plotseling ontplofte, met tientallen doden tot gevolg. Israël voerde maandag weer grootschalige luchtaanvallen uit op doelen in Libanon.

LEES OOK
Tientallen slachtoffers gemeld na luchtaanval op tentenkamp Gaza

De Israëlische strijdkrachten waarschuwen Libanese burgers in het Arabisch dat ze rekening moeten houden met meer aanvallen. Er worden dan ook woningen gebombardeerd waar wapens liggen opgeslagen. Inwoners van Libanon kregen volgens nieuwssite Times of Israel waarschuwingen via sms en via telefoontjes met een Libanees nummer. Ze zijn opgeroepen uit de buurt te blijven van locaties die door Hezbollah worden gebruikt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Scooterrijder aangereden door vrachtwagen in Oss [+foto]

OSS - Om 12:15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Industrielaan in Oss. Een vrachtwagen heeft daar een scooterrijder aangereden. De...