Clicky

maandag 23 september 2024 - 14:23 uur
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsIAA TRANSPORTATION 2024 liet zien dat sector klaar is voor innovatie, nu...

IAA TRANSPORTATION 2024 liet zien dat sector klaar is voor innovatie, nu de overheid nog

IAA TRANSPORTATION 2024, gehouden van 17 tot en met 22 september in Hannover, was, volgens de organisatie, een doorslaand succes, boeide bezoekers en liet een industrie zien die nieuwe normen stelt met investeringen en innovaties.

Als wereldwijd toonaangevend platform voor de sectoren bedrijfsvoertuigen, logistiek en transport trok het evenement bijna 1.700 exposanten uit 41 landen, een stijging van 21 procent ten opzichte van 2022. De internationale deelname bereikte een record van 72 procent, met meer dan 145 gepresenteerde wereld- en Europese premières, wat bewijst dat de toekomst van mobiliteit in deze industrie al werkelijkheid is. Het aantal bezoekers bereikte ongeveer 145.000, wat een stijging van ongeveer 10 procent betekent ten opzichte van 2022.

Hildegard Müller: “We Deliver. Our Industry Drives Transformation”

VDA-voorzitter Hildegard Müller benadrukte: “IAA TRANSPORTATION heeft aangetoond dat onze industrie actief de verschuiving naar klimaat neutrale oplossingen aanstuurt door middel van investeringen en innovatie. We hebben al klimaat neutrale en digitale oplossingen ontwikkeld en op de markt gebracht om de verschillende uitdagingen van de industrie aan te pakken.”

Foto: VDA/IAA

Tegelijkertijd werd in Hannover duidelijk: “Het grootste obstakel voor een snelle, succesvolle en wijdverbreide invoering van klimaat neutrale initiatieven is de benodigde infrastructuur, met name wat betreft laadstations en vooruitstrevende uitbreiding van het net, evenals waterstoftankstations. Alle relevante belanghebbenden moeten nu verantwoordelijk worden gehouden, met een duidelijke routekaart, regelmatige monitoring en mogelijkheden voor aanpassingen. Om hier aanzienlijke vooruitgang te boeken, moeten Berlijn en Brussel een infrastructuurinitiatief opzetten en dit zo snel mogelijk implementeren.”

LEES OOK
MAN onthult eTGL en nieuwe aandrijflijnen

Indrukwekkende aanwezigheid en hoge internationale aandacht

IAA TRANSPORTATION 2024 kreeg uitzonderlijke media-aandacht. Meer dan 1.400 journalisten uit 52 landen waren aanwezig om verslag te doen van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het evenement. De helft van de journalisten kwam uit het buitenland. Exposanten hielden meer dan 80 persconferenties, waarbij het grootste deel van de berichtgeving – 76 procent – gericht was op internationale media uit 116 landen. Naast de sterke berichtgeving in Duitsland behoorden de VS, China en Turkije tot de landen met de meest intensieve berichtgeving.

Foto: VDA/IAA

Hoge internationale resonantie en meer dan 90 procent tevredenheid

Het evenement van dit jaar behaalde een uitstekende tevredenheidsgraad van meer dan 90 procent. Het aandeel internationale vakbezoekers steeg aanzienlijk tot meer dan 45 procent, waarbij Nederland, China en Zweden de meest vertegenwoordigde landen waren. Over het algemeen maakte IAA indruk met uitzonderlijk hoge tevredenheidsgraden onder vakbezoekers.

IAA TRANSPORTATION versterkt zijn wereldwijde leiderschap onder besluitvormers

Het aantal vakbezoekers in leidinggevende posities steeg met meer dan 30 procent vergeleken met 2022. Meer dan de helft van alle vakbezoekers bekleedde leidinggevende posities, waarvan meer dan driekwart belangrijke besluitvormers waren. Meer dan 50 procent van de vakbezoekers gaf aan van plan te zijn om binnen de komende zes tot twaalf maanden te investeren, waarvan meer dan de helft IAA TRANSPORTATION specifiek bezocht om die investeringsbeslissingen te nemen.

LEES OOK
IVECO breidt het elektrische zware voertuigengamma uit met de nieuwe IVECO S-eWay Rigid

Proefritten maken bezoekers enthousiast

Een speciaal hoogtepunt van IAA TRANSPORTATION 2024 waren de proefritten, waarbij bezoekers de mogelijkheid hadden om de nieuwste emissievrije bedrijfsvoertuigen te testen, zowel op het evenemententerrein als op de openbare weg. Bekende fabrikanten boden testritten aan in 60 voertuigen. In totaal waren er meer dan 6.300 testritten, meer dan 2.200 op het bakfietsparcours en meer dan 450 in de rijschool. Deze aantallen liggen bijna 15 procent boven het vorige IAA TRANSPORTATION-record.

Foto: VDA/IAA

Iedereen die de nieuwe technologieën wilde ervaren, moest snel zijn, want bijna alle plekken waren al vroeg in de ochtend volgeboekt. De grote vraag naar deze testritten onderstreepte de grote interesse van zowel vakbezoekers als het publiek in de nieuwe technologieën die de toekomst van transport zullen vormgeven.

Succesvol weekend maakt bestuurders en gezinnen enthousiast

Tijdens het openbare weekend op 21 en 22 september opende IAA TRANSPORTATION haar deuren voor het grote publiek en bood een speciaal programma voor het Driver and Family Weekend. Naast de testritten was er een levendige line-up van muziekevenementen, vrachtwagenrijscholen en een truckraceshow.

IAA TRANSPORTATION legt de lat voor de toekomst

Met de succesvolle uitvoering van IAA TRANSPORTATION 2024 heeft de industrie bewezen dat ze klaar is om de transformatie naar klimaat neutrale mobiliteit actief vorm te geven. Het evenement maakte duidelijk dat

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Scooterrijder aangereden door vrachtwagen in Oss [+foto]

OSS - Om 12:15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Industrielaan in Oss. Een vrachtwagen heeft daar een scooterrijder aangereden. De...