Clicky

maandag 23 september 2024 - 01:23 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIran arresteert twaalf mensen om samenwerking met Israël

Iran arresteert twaalf mensen om samenwerking met Israël

TEHERAN – In Iran zijn twaalf mensen gearresteerd om samenwerking met Israël en het plannen van acties tegen de veiligheid van Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG), de elitetroepen van het land.

“Aangezien het zionistische regime (Israël) en hun westerse achterban, met name de Verenigde Staten, er niet in geslaagd zijn hun sinistere doelen tegen de bevolking van Gaza en Libanon te bereiken, proberen ze nu de crisis naar Iran te verspreiden met een reeks acties die gepland zijn tegen de veiligheid van ons land”, aldus de IRG in een verklaring.

De Revolutionaire Garde voegde eraan toe dat de twaalf agenten, die onderdeel zouden zijn van een netwerk, in zes verschillende Iraanse provincies werden gearresteerd, maar zei niet wanneer.

Eind juli werd de politieke leider van de Palestijnse islamistische groep Hamas, Ismail Haniyeh, vermoord in Teheran bij een aanval die door de Iraanse autoriteiten aan Israël werd toegeschreven. Israël heeft geen verantwoordelijkheid opgeëist.

LEES OOK
Man roept op tot vertrek Netanyahu tijdens herdenking Holocaust
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Storing Botlekbrug houdt aan, maandag opnieuw hinder

ROTTERDAM - De Botlekbrug over de Oude Maas in het Rotterdams havengebied heeft nog steeds te maken met een technische storing aan de centrale...
×