Clicky

maandag 23 september 2024 - 00:23 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDoden en veel gewonden bij schietpartij in Alabama

Doden en veel gewonden bij schietpartij in Alabama

BIRMINGHAM/WASHINGTON – Bij een schietpartij in het centrum van Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama zijn zaterdagavond vier doden en bijna twintig gewonden gevallen. Van de gewonden zouden er vier in levensgevaar verkeren, volgens plaatselijke media.

Meerdere daders die met een auto kwamen namen in een uitgaanswijk een club onder vuur. Mensen die voor het pand, een soort shishalounge, stonden te wachten werden getroffen. De politie van de stad heeft de hulp ingeroepen van de federale politie. Getuigen zijn opgeroepen informatie te delen. Er is nog niets bekend over de daders of hun motief. De politie kijkt naar beelden van bewakingscamera’s in de straten van de wijk Five Points South. Volgens politiechef Scott Thurmond lijkt het erop dat de daders niet willekeurig op mensen schoten. Hij sprak van een vermoedelijk gerichte huurmoord.

Volgens ooggetuigen zou er ook geschoten zijn met een wapen dat afgaande op het geluid zou zijn uitgerust met een ‘switch’. Dat is een omstreden apparaatje waarmee een semiautomatisch pistool een automatisch vuurwapen wordt. Burgemeester Randall Woodfin van Birmingham heeft er zondag op aangedrongen dat die apparaatjes verboden worden en uit de straten verdwijnen. Het Witte Huis heeft los van deze zaak laten weten dat president Joe Biden binnenkort met nieuwe initiatieven komt om het wapenbezit te beteugelen.

LEES OOK
Tweede verdachte aangehouden voor leveren wapens aan Richard K. uit Weiteveen

Volgens de site Gun Violence Archive zijn er dit jaar al meer dan vierhonderd “grootschalige schietpartijen” in het land geweest. Daarbij wordt uitgegaan van een schietpartij waarbij vier of meer mensen om het leven komen. In de VS zijn dit jaar al meer dan 12.000 mensen om het leven gekomen door vuurwapens. Bij meer dan de helft van de incidenten gaat het om zelfmoord.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Storing Botlekbrug houdt aan, maandag opnieuw hinder

ROTTERDAM - De Botlekbrug over de Oude Maas in het Rotterdams havengebied heeft nog steeds te maken met een technische storing aan de centrale...
×