Clicky

zondag 22 september 2024 - 00:55 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerHevige sneeuwval legt verkeer lam in zuidoosten Zuid-Afrika

Hevige sneeuwval legt verkeer lam in zuidoosten Zuid-Afrika

DURBAN/ESTCOURT – Talrijke weggebruikers zijn in de bergen in het zuidoosten van Zuid-Afrika overvallen door hevige sneeuwval en in de nacht van vrijdag op zaterdag vast komen te zitten.

Een van de wegen waar het verkeer vastliep in een dikke laag sneeuw is de hoofdweg tussen Johannesburg en Durban. Tal van wegen zijn afgesloten in de Drakensbergen. In Howick, ongeveer 85 kilometer ten noordwesten van Durban, is een crisiscentrum ingericht.

De autoriteiten pogen de wegen weer begaanbaar te maken en de in de kou vastzittende weggebruikers te helpen, aldus Zuid-Afrikaanse media. Er zijn medische hulpverleners op pad gestuurd en mensen die met veldkeukens voedsel aanbieden en die dekens uitdelen.

De bevolking wordt opgeroepen tot nader order niet meer de weg op te gaan in de regio omdat sneeuw en ijzel verkeer onmogelijk maken. Volgens weersvoorspellingen komen de temperaturen vanaf zondag overdag weer boven de nul graden.

De Drakensbergen zijn een bergketen van circa duizend kilometer lang in het zuidoosten en oosten van Zuid-Afrika en in Lesotho. De hoogste top is bijna 3500 meter hoog. Er valt vaker sneeuw in het gebergte, maar meestal in juli, de koudste maand in Zuid-Afrika.

LEES OOK
Internationaal Gerechtshof houdt deze week zittingen over Rafah
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Automobilist omgekomen na aanrijding met vrachtwagen in Almkerk [+foto]

ALMKERK - In het Noord-Brabantse dorp Almkerk is zaterdag de bestuurder van een auto om het leven gekomen nadat het voertuig in aanrijding was...
×