Clicky

zaterdag 21 september 2024 - 14:24 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOktoberfest van start met aangescherpte veiligheidsmaatregelen

Oktoberfest van start met aangescherpte veiligheidsmaatregelen

MÜNCHEN – In Duitsland begint het jaarlijkse Oktoberfest, een van de grootste volksfeesten ter wereld. Ieder jaar komen miljoenen mensen af op de grote biertenten in München, maar dit keer moeten zij rekening houden met extra veiligheidsmaatregelen. De autoriteiten hebben naar aanleiding van de aanslag in Solingen aangekondigd strenger te controleren bij de ingangen.

De bezoekers, die op de eerste dag vaak al vroeg in de ochtend aankomen, moeten dit jaar voor het eerst langs metaaldetectors voor ze het terrein van de Theresienwiese op mogen. Messen en glazen flessen zijn verboden, maar ook grote tassen mogen niet mee naar binnen. Er is veel politie aanwezig en rond het terrein zijn betonnen plantenbakken en verkeersbarrières geplaatst om aanvallen met voertuigen te voorkomen.

Volgens de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann is er geen speciale dreiging geconstateerd voor het Oktoberfest, dat twee weken duurt. “We hebben alles gedaan wat we kunnen”, zei de burgemeester van München Dieter Reiter. Hij mag om 12.00 uur het festival openen door de eerste tap in een biervat te slaan. Pas daarna mogen de andere tenten bier schenken.

LEES OOK
Syriër opgepakt in Duitsland om plan om militairen aan te vallen

Vorig jaar trok het Oktoberfest zo’n 7 miljoen bezoekers, vrijwel allemaal gekleed in traditionele lederhosen en dirndls. Er ging 7,4 miljoen liter bier doorheen. Pullen worden alleen per liter verkocht en kosten dit jaar 15 euro.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug Uitwellingerga wordt niet meer bediend voor de scheepvaart

UTRECHT - Rijkswaterstaat stopt per direct voor onbepaalde tijd met de bediening voor de scheepvaart van brug Uitwellingerga over de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. Door bediening...
×