Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 22:27 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVerdachte Rotterdam verdacht van moord terroristisch oogmerk

Verdachte Rotterdam verdacht van moord terroristisch oogmerk

ROTTERDAM – De 22-jarige man uit Amersfoort die donderdagavond door de politie is opgepakt als verdachte van het steekincident nabij de Erasmusbrug wordt verdacht van moord en poging tot moord met een terroristisch oogmerk, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie, onder leiding van twee officieren van justitie, doet uitgebreid onderzoek naar het incident. Een 32-jarige man uit Rotterdam overleed hierbij ter plekke. Een 33-jarige man uit Zwitserland raakte gewond, maar heeft inmiddels het ziekenhuis kunnen verlaten.

Volgens het OM levert het “tot nog toe verrichte onderzoek op dat de verdachte mogelijk ideologisch gedreven is. Zo riep de verdachte tijdens het plegen van de feiten een aantal keer Allahoe Akbar”, aldus het OM in een verklaring.

Andere motieven

Tegelijkertijd wil het OM benadrukken dat het onderzoek nog in volle gang is “en dat ook andere motieven nadrukkelijk niet worden uitgesloten. Verder onderzoek zal dit moeten uitwijzen”.

LEES OOK
19-jarige gewond door steekpartij Dinxperlo, 17-jarige opgepakt

De verdachte, zo werd eerder al bekend, is een bekende van politie en justitie. Hij is eerder veroordeeld voor geweldsincidenten, meldt het OM. Verdere details geeft het OM daarover niet.

Terughoudend

De verdachte zit op dit moment in volledige beperkingen. Daarom is het OM terughoudend met het delen van verdere informatie.

De voorgeleiding vindt plaats bij de rechtbank in Den Haag. De rechtbank Rotterdam behandelt deze zaak niet, omdat zich onder de omstanders van de steekpartij een aantal medewerkers van de rechtbank bevonden, aldus het OM.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Slachtoffer ongeval met lijnbus Bennebroek is 12-jarig meisje

BENNEBROEK - De fietser die woensdag in Bennebroek om het leven kwam door een aanrijding met een lijnbus is een meisje van 12 jaar...
×