Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 18:27 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerANWB ziet geen grote problemen door Duitse grenscontroles

ANWB ziet geen grote problemen door Duitse grenscontroles

DEN HAAG – De ANWB ziet in de eerste week van de grenscontroles die Duitsland heeft ingevoerd weinig grote problemen. De meeste vertraging heeft het verkeer vanuit Nederland volgens ANWB Verkeersinformatie op de A1 bij Oldenzaal in de richting van Duitsland, en dan met name in de middag en avond. Mensen moesten afgelopen week rekening houden met een half uur vertraging tijdens de spits.

Ook bij andere grensovergangen is de Duitse politie actief. Vrijdag nog is er volgens een woordvoerder van de ANWB vertraging op A37 bij Emmen en op de A74 bij Venlo.

“Hier en daar stonden er zeker wat files, maar het liep niet enorm uit de hand”, zegt een woordvoerder van de ANWB over de afgelopen dagen.

De Duitse politie controleert sinds maandag de grenzen, ook met Nederland. De Duitsers willen met de maatregelen naar eigen zeggen terroristen en illegale migranten kunnen tegenhouden.

Eerder zei Transport en Logistiek Nederland ook al geen urenlange vertragingen te zien.

LEES OOK
Duitse bronnen: alarm op NAVO-basis na tip over sabotage Rusland
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Slachtoffer ongeval met lijnbus Bennebroek is 12-jarig meisje

BENNEBROEK - De fietser die woensdag in Bennebroek om het leven kwam door een aanrijding met een lijnbus is een meisje van 12 jaar...
×