Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 14:25 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartGrootanker voor scheidend burgemeester Ahmed Aboutaleb

Grootanker voor scheidend burgemeester Ahmed Aboutaleb

ROTTERDAM – Burgemeester Ahmed Aboutaleb is onderscheiden met het Grootanker van de haven van Rotterdam, de hoogste onderscheiding van het Havenbedrijf. Als burgemeester was hij een waardig ambassadeur voor de haven. Hij had een luisterend oor voor werknemers en omwonenden en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbinding tussen haven en stad.

Hij heeft de onderscheiding gekregen uit handen van Boudewijn Siemons, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, tijdens zijn officiële afscheidsbijeenkomst in De Doelen op 19 september 2024.

Burgemeester Aboutaleb krijgt de erkenning voor de buitengewoon onderscheidende bijdrage die hij heeft geleverd aan de ontwikkeling van het Havenbedrijf, de haven en het industrieel complex. Hij vertegenwoordigde de haven en de stad tijdens buitenlandse reizen, handelsmissies en internationale congressen in Rotterdam. Hij zette zich daarnaast gedurende zijn ambtsperiode van ruim vijftien jaar met woord en daad in voor de energietransitie. Hij was daarbij voor overheden, bedrijven en het havenbedrijf een belangrijk baken op het stadhuis. Dankzij hem is de aanpak van ondermijnende drugscriminaliteit in Rotterdam structureel versterkt en het probleem internationaal op de kaart gezet.

LEES OOK
Politiebonden na verbod Klassieker: acties zullen zich verharden

Man van statuur met oog voor mensen

Aboutaleb wist als ervaren bestuurder met een uitstekende reputatie wereldwijd deuren te openen die anders gesloten bleven. Tegelijkertijd was hij ook lokaal van grote betekenis voor de haven.

CEO Siemons: “Ik heb de burgemeester leren kennen als iemand die een groot hart heeft voor de haven en iedereen die daar werkt, niet alleen Rijnmonders, maar bijvoorbeeld ook zeelieden van over de hele wereld. Daarnaast was hij heel betrokken bij mensen in de wijken en dorpen rondom de haven en vroeg hij, ook bij het Havenbedrijf, aandacht voor hun ervaring met de haven. Mede hierdoor zijn we in de afgelopen jaren meer aandacht gaan besteden aan onder andere de arbeidsmarkt en de leefomgeving van de haven.”

Havenonderscheidingen

Het Havenbedrijf Rotterdam kent drie onderscheidingen voor personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het haven- en industriële complex. Het Grootanker is de hoogste onderscheiding en wordt door de directie van het Havenbedrijf toegekend aan iemand die een zeer uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het haven- en industriële complex van Rotterdam. Sinds 2006 is deze onderscheiding nu negen keer uitgereikt. Andere onderscheidingen zijn het Boeganker en het Sleepanker.

LEES OOK
Geen last onder dwangsom voor demonstranten Extinction Rebellion in Haarlem
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

ANWB ziet geen grote problemen door Duitse grenscontroles

DEN HAAG - De ANWB ziet in de eerste week van de grenscontroles die Duitsland heeft ingevoerd weinig grote problemen. De meeste vertraging heeft...