Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 02:00 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartQatar Airways wordt de officiële luchtvaartpartner van de UEFA Champions League

Qatar Airways wordt de officiële luchtvaartpartner van de UEFA Champions League

DOHA – Qatar Airways is trots om zijn samenwerking met de UEFA Champions League aan te kondigen in een overeenkomst die loopt tot 2030. Hiermee verstevigt de luchtvaartmaatschappij haar missie om mensen te verbinden door de kracht van sport. De beste luchtvaartmaatschappij ter wereld, zoals verkozen door Skytrax in 2024, bouwt verder op het succes van de sponsoring van UEFA EURO 2020 en UEFA EURO 2024 in een overeenkomst die ook sponsorrechten omvat voor de UEFA Super Cup, UEFA Youth League en UEFA Futsal Champions League.

Vermaard om zijn spectaculaire competitie en toonbeeld van toptalent, boeit de UEFA Champions League elk seizoen miljoenen voetbalfans wereldwijd. Dit prestigieuze toernooi vertegenwoordigt niet alleen de top van het Europese clubvoetbal, maar belichaamt ook waarden zoals excellentie, doorzettingsvermogen en internationale eenheid, principes die nauw aansluiten bij de missie en waarden van Qatar Airways.

Het nieuwe UEFA Champions League-format omvat een spannende competitie met 36 teams. Dit sluit perfect aan bij Qatar Airways’ connectiviteit met Europa, met meer dan 50 Europese bestemmingen vanuit haar thuisbasis en hub Hamad International Airport in Doha, de beste luchthaven ter wereld in 2024 volgens Skytrax. Deze nieuwe samenwerking benadrukt de toewijding van de luchtvaartmaatschappij om wereldklasse diensten te leveren en onvergetelijke ervaringen te creëren voor voetbalfans in Europa en daarbuiten, waarmee ze haar positie als de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld verder versterkt.

Om de samenwerking te vieren, biedt Qatar Airways Privilege Club kortingen tot 12 procent op tarieven van vliegtickets aan UEFA Champions League-fans, samen met exclusieve ticketpromoties. Fans krijgen ook toegang tot exclusieve promoties en op maat gemaakte reismogelijkheden, zoals UEFA Champions League-reispakketten, speciaal ontworpen om de geest van sport te vieren en onvergetelijke ervaringen te bieden aan voetballiefhebbers wereldwijd.

LEES OOK
Qatar Airways Cargo vervoert opnieuw zes jonge leeuwen naar Afrika

De CEO van Qatar Airways Group, Engr. Badr Mohammed Al-Meer, zegt: “We zijn verheugd om samen te werken met de UEFA. Als officiële luchtvaartpartner van de UEFA Champions League is Qatar Airways vastbesloten om duizenden fans naar deze prestigieuze competitie te brengen.”

“Onze samenwerking met de UEFA Champions League versterkt niet alleen onze band met Europa, maar sluit ook perfect aan bij onze visie om eenheid te bevorderen en excellentie te vieren. Deze samenwerking benadrukt onze toewijding om mensen wereldwijd te verbinden via ons netwerk van meer dan 170 bestemmingen, terwijl we deze uitzonderlijke competitie ondersteunen.”

UEFA-voorzitter Aleksander Čeferin verklaart: “Qatar Airways en UEFA delen een passie voor sport en wereldwijde zakelijke excellentie. Deze gedeelde toewijding is de basis van onze langdurige samenwerking, terwijl we ernaar streven om voetbalfans wereldwijd uitzonderlijke ervaringen te bieden. We zijn verheugd om onze samenwerking naar een hoger niveau te tillen nu we een nieuw tijdperk ingaan van de UEFA Champions League.”

Om de aankondiging in stijl te vieren, lanceert Qatar Airways een campagnevideo met de Braziliaanse voetballegende Ricardo Kaka in de rol van een piloot die een speciale passagiersaankondiging doet aan boord, met de Engelse voetballegende Rio Ferdinand, die in de bekroonde Business Class ‘Qsuite’ van de luchtvaartmaatschappij zit, en Fabrizio Romano, een van ‘s werelds toonaangevende voetbaljournalisten, die zijn beroemde catchphrase “Here we go!” uitspreekt. De cabinecrew van de luchtvaartmaatschappij voegt een vleugje klasse toe aan de campagne vol sterren, die ook optredens bevat van Paris Saint-Germain Féminines voetbalster Sakina Karchaoui en de beroemde voetbalcontentmaker OussiFooty.

LEES OOK
Qatar Airways Group boekt recordwinst van1,7 miljard dollar voor boekjaar 2023/24

Het sponsorportfolio van Qatar Airways omvat nu de top van zowel nationale team- als clubvoetbalcompetities, met samenwerkingen die FIFA, UEFA en de AFC omvatten. Dit ongeëvenaarde niveau van betrokkenheid toont de inzet van Qatar Airways in de voetbalwereld.

De samenwerking stelt de nationale luchtvaartmaatschappij van de staat Qatar in staat om haar voetafdruk in de Europese regio uit te breiden en haar merk te tonen tijdens UEFA Champions League-wedstrijden gedurende het seizoen. Deze toewijding aan sportfans wordt ook weerspiegeld in haar uitgebreide sportpartnerschapsportfolio. De nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar is de officiële luchtvaartpartner van FIFA, AFC, Paris-Saint Germain (PSG), FC Internazionale Milano, The Royal Challengers Bangalore (RCB), CONCACAF, Formule 1®, MotoGP, de IRONMAN Triathlon Series, de United Rugby Championship (URC) en European Professional Club Rugby (EPCR), het Franse rugbyteam – Section Paloise, The British and Irish Lions Tour of Australia 2025, het NBA-team Brooklyn Nets en vele andere disciplines, waaronder Australisch voetbal, paardensport, kitesurfen, motorsport, padel, squash en tennis.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×