Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 01:28 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBulgarije onderzoekt bedrijf gelinkt aan exploderende piepers

Bulgarije onderzoekt bedrijf gelinkt aan exploderende piepers

SOFIA – Bulgarije doet onderzoek naar een bedrijf dat gelinkt is aan de verkoop van piepers aan de Libanese militante groepering Hezbollah. De piepers explodeerden dinsdag massaal op hetzelfde moment, met doden en vele gewonden tot gevolg.

De Bulgaarse staatsveiligheidsdienst DANS meldt donderdag samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoek te doen naar de rol van een bedrijf dat in Bulgarije is geregistreerd. De naam van het bedrijf wordt niet genoemd. Wel wordt gemeld dat er geen zendingen van de verdachte pagers op Bulgaars grondgebied zijn gedetecteerd.

Bulgaarse media schrijven dat het bedrijf Norta Global Ltd in Sofia de verkoop had gefaciliteerd.

De piepers lijken volgens persbureau Reuters vergelijkbaar met een model van Gold Apollo uit Taiwan. Dat bedrijf zei woensdag dat de ontplofte piepers waren gemaakt door BAC Consulting, gevestigd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Hongaarse nieuwssite Telex meldde op basis van bronnen dat Norta de verkoop had gefaciliteerd.

LEES OOK
Vliegen naar Roemenië en Bulgarije voortaan zonder grenscontrole
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×