Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 01:15 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBloomberg: Volkswagen sluit Chinese fabriek om dalende vraag

Bloomberg: Volkswagen sluit Chinese fabriek om dalende vraag

NANJING – Volkswagen en zijn oudste Chinese partner zijn van plan om een fabriek in China te sluiten, als reactie op de afnemende vraag naar auto’s met een verbrandingsmotor. Het gaat om een fabriek in Nanjing, in de buurt van Shanghai, die mogelijk volgend jaar al wordt gesloten, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Op de locatie worden Volkswagen Passats en Skoda-auto’s gemaakt, met een jaarlijkse productiecapaciteit van 360.000 voertuigen. De Duitse automaker heeft al decennialang een samenwerkingsverband met SAIC Motor, een Chinese autofabrikant.

Twee jaar geleden stopte SAIC Volkswagen, het gezamenlijke bedrijf, met de productie in een andere Chinese fabriek die al open was sinds de jaren tachtig.

Skoda

De partners voeren ook een strategische herziening uit van Volkswagens merk Skoda, na een forse daling van de verkoopcijfers. Dat onderstreept de omvang van de problemen waarmee de autofabrikant in China kampt. Een fabriek in het Chinese Ningbo dat verschillende Skoda-modellen maakt, staat maandenlang stil en wordt mogelijk ook gesloten, aldus de ingewijden.

LEES OOK
Bloomberg: weinig grote olietankers richting China

“Alle SAIC Volkswagen-fabrieken draaien normaal volgens de marktvraag en onze prognose”, zegt Volkswagen China in een reactie tegen Bloomberg. Nu de aandacht verschuift naar slimme elektrische voertuigen, “passen we stap voor stap de voertuigproductie en de onderdelenfabrieken aan”.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×