Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 01:20 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfswagensHet veranderde wagenpark van bedrijven

Het veranderde wagenpark van bedrijven

[advertorial]

Wanneer je een eigen bedrijf hebt binnen transport, dan is het natuurlijk logisch dat je met de tijd andere auto’s krijgt. Zo kan het zijn dat je wagenpark in mum van tijd is uitgegroeid of juist is gekrompen door verschillende maatregelen. Zo zijn er voor elk bedrijf wel veranderingen doorgebracht. Het is goed om eens te kijken naar het veranderde wagenpark van bedrijven en hoe je ook je wagenpark anders kunt maken.

1. Leasewagens

Om te beginnen zie je tegenwoordig veel auto’s die op de zaak worden geleased. Een auto leasen is voor bedrijven namelijk erg voordelig, aangezien je te maken hebt met verschillende fiscale voordelen. Zo kun je de rente aftrekken, kun je btw laten afschrijven en nog meer financiële voordelen. Je ziet dus ook op veel wagenparken van bedrijven terug dat er gebruik wordt gemaakt van leasewagens.

Mocht je zelf graag een bedrijfswagen leasen voor je eigen onderneming, dan is het natuurlijk goed om daar achteraan te gaan. Zo kun je gebruikmaken van financial lease. Zo ben je financieel wel verantwoordelijk voor de auto. Je betaalt alsnog maandelijks aan de leasemaatschappij om de auto als het ware af te kopen. Aan het einde van het leasecontract, mag je het voertuig houden, of je mag een andere wagen leasen.

2. Elektrische voertuigen

LEES OOK
88-jarige fietser komt om na aanrijding door auto op N357 in Finkum

Het type auto dat je op een wagenpark van bedrijven gaat vinden zijn elektrische voertuigen. Op de meeste bedrijventerreinen vind je ook al veel laadpalen waaraan een elektrische auto kan opladen. Zo zijn er veel bedrijven die het belangrijk vinden om mee te gaan met het milieu en daarom is een elektrische auto een goede uitkomst. Naast dat je elektrisch kunt rijden met een auto, kan dit natuurlijk ook met een bestelbus of een ander vrachtbusje. Op die manier kun je zuinig omgaan met de wereld en nadenken over het milieu.

Een ander voordeel van elektrisch rijden is dat het wel een stukje goedkoper is dan benzine of diesel. Zo betaal je alleen voor de stroom waarmee je de auto gaat opladen. Dat is ook de enige brandstof die je gebruikt voor die auto. Tegenwoordig kun je je auto al snel opladen, waardoor je niet zo lang hoeft te wachten voordat je je weg weer kunt vervolgen.

3. Vrachtwagens

Ook zijn er op wagenparken vaak wel vrachtwagens te vinden die overal en nergens heen rijden. Met vrachtwagens is er in de afgelopen jaren veel veranderd. Het begon namelijk met ouderwetse cabines en ook oudere motoren. Tegenwoordig is alles een stuk beter gemaakt voor de vrachtwagenchauffeur zelf, maar ook voor de vrachtwagen zelf. Zo heeft elke vrachtwagen tegenwoordig een airco, de meesten kunnen gebruikmaken van een koelkast onderweg en ze hebben ook een prettige slaapplaats.

LEES OOK
Vrouw (18) ernstig gewond door val uit rijdende auto in Breda

Op die manier is er dus voor een vrachtwagen ook al veel veranderd. Ook zijn de vrachtwagens nu minder vervuilend dan tien jaar geleden. Toch blijft een vrachtwagen wel vervuilend en dat komt door zijn uitlaatgassen. Op het wagenpark blijf je toch wel vrachtwagens zien en zeker als je een transportbedrijf hebt is dit natuurlijk onmisbaar.

4. De toekomst

Op het wagenpark van veel bedrijven moet ook veel worden veranderd in de toekomst. Zo moeten bedrijfswagens in veel verschillende steden geen vervuiling meer mogen achterlaten. Zo worden er veel emissievrije zones ingesteld. In deze zone mogen er geen auto’s rijden met schadelijke uitlaatgassen. Dit wordt ingesteld om de stad te helpen om gezonder te worden, maar ook met het oog op het milieu. Veel wagenparken staan nog vol met bedrijfsbussen die wel schadelijke uitlaatgassen hebben. Zij moeten er dus voor zorgen dat dit in de toekomst wel anders wordt. Op die manier mogen ze blijven staan en gaan waar ze maar willen.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×