Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 01:07 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsFabrikant ontplofte walkietalkies: model al jaren uit productie

Fabrikant ontplofte walkietalkies: model al jaren uit productie

OSAKA – De Japanse fabrikant van het type walkietalkie waarvan honderden exemplaren zijn ontploft in Libanon, zegt deze apparaten niet meer te maken. Het bedrijf ICOM achter de bewuste IC-V82 meldt dat het de laatste portofoons van dit type tien jaar geleden heeft gemaakt en geleverd.

“De IC-V82 is een portofoon die tussen 2004 en oktober 2014 werd geproduceerd en geëxporteerd, ook naar het Midden-Oosten. Dit werd ongeveer tien jaar geleden beëindigd en sindsdien zijn ze niet meer verkocht vanuit ons bedrijf”, meldt ICOM een dag na de reeks ontploffingen.

Het Libanese ministerie van Volksgezondheid meldde woensdagavond dat twintig mensen zijn overleden door de exploderende walkietalkies. Meer dan 450 anderen raakten gewond. Meerdere media meldden dat het om IC-V82-portofoons ging.

Radio-apparatuur

ICOM zegt dat de batterijen voor deze apparaten ook al jaren niet meer gemaakt worden. Alle radio-apparatuur, zoals portofoons, laat het Japanse bedrijf maken door zijn dochteronderneming Wakayama. ICOM zegt er streng op toe te zien dat geen andere onderdelen in die producten worden verwerkt dan het bedrijf voorschrijft.

LEES OOK
Air France stelt vluchten naar Libanon langer uit

Een dag voordat de walkietalkies in Libanon ontploften, explodeerden honderden piepers die veel door leden van de militante groepering Hezbollah werden gebruikt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×