Clicky

donderdag 19 september 2024 - 22:25 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTe lang, te snel, slechte ladingzekering en zonder markeringen onderweg

Te lang, te snel, slechte ladingzekering en zonder markeringen onderweg [+foto]

LEUN – De Duitse politie zagen dinsdagochtend (17 september 2024) een zwaar transport op de B49 nabij Leun richting Limburg rijden. De vrachtwagen was beladen met een ondergrondse tank van 100.000 liter.

Omdat de tank met slechts zes spanbanden was vastgezet, hield de politie het zware transport tegen en controleerde deze. De wetshandhavers ontdekten verschillende overtredingen.

Zo was de ondergrondse tank met te weinig spanbanden vastgezet. Ook de gebruikte spanbanden waren defect en vertoonden scheuren.

Bovendien overschreed het zware transport de maximaal toegestane lengte van 22 meter met bijna een meter.

Bovendien reed het voertuig 13 km/uur sneller dan de maximaal toegestane snelheid voor een dergelijk transport. De agenten ontdekten ook dat de benodigde markeringen voor zwaar transport en aanvullende veiligheidsmaterialen niet aanwezig waren of gebrekkig waren.

Vanwege de vastgestelde gebreken verboden de agenten verder rijden totdat deze waren verholpen. Ze startten een boeteprocedure tegen de chauffeur en een procedure tegen de eigenaar van de vrachtwagen.

LEES OOK
Exceptioneel transport verliest lading [+foto]
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×