Clicky

donderdag 19 september 2024 - 22:26 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsRhenus gepresenteerd als officiële logistieke partner voor de VN-klimaatconferentie in Azerbeidzjan

Rhenus gepresenteerd als officiële logistieke partner voor de VN-klimaatconferentie in Azerbeidzjan

HOLZWICKEDE – Rhenus Group, een toonaangevende wereldwijde logistieke dienstverlener, is geselecteerd om een sleutelrol te spelen op de komende 29e VN klimaatconferentie
(COP29) in Bakoe, Azerbeidzjan.

Als Officiële Logistieke Partner zal Rhenus haar expertise en middelen inzetten en samenwerken met lokale partners om het goede verloop van dit grote evenement te waarborgen. Deelnemers, waaronder staatshoofden, onderhandelaars en leiders uit de
sector, zullen in Bakoe bijeenkomen voor de COP29 om de meest urgente uitdagingen van de klimaatverandering aan te pakken.

Om aan de specifieke eisen van COP29 te voldoen, zal Rhenus gebruik maken van haar uitgebreide ervaring in het plannen en uitvoeren van complexe logistiek voor grootschalige evenementen, terwijl ze ook de expertise van lokale partners benut.

Het wereldwijde netwerk en de expertise van het bedrijf zullen een belangrijke rol spelen bij het garanderen van naadloze operaties en efficiënte processen in de gehele supply chain. Met activiteiten in meer dan 70 landen is Rhenus ideaal gepositioneerd om de centrale rol op zich te nemen bij het organiseren van de vrachtlogistiek van het evenement.

Dit omvat alles, van het intercontinentale transport van goederen met behulp van verschillende transportmodi, douaneinklaring, opslag en last-mile-levering tot de logistiek binnen de evenementenlocatie zelf. Er zal ook een team van internationale logistieke experts ter plaatse aanwezig zijn om de deelnemers te helpen met hun end-to-end en lokale logistieke behoeften, waardoor een soepele coördinatie wordt gegarandeerd, van internationale expeditie tot levering op locatie.

LEES OOK
Rhenus Group benoemt Gilles Delarue als nieuwe Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur

“We zijn er trots op dat we onze uitgebreide ervaring naar zo’n impactvol evenement kunnen brengen: COP29 speelt een cruciale rol bij het worden van een klimaat neutrale samenleving en daarmee bij het vormgeven van de toekomst van de komende generaties”, zegt Tobias Bartz, CEO van de Rhenus Groep.

“Met een sterk mondiaal netwerk en belangrijke projecten in de regio en onze voortdurende
toewijding aan het versterken van de toeleveringsketens in de Zuidelijke Kaukasus en Centraal-Azië, een regio die van vitaal belang is voor de wereldhandel, zijn we toegewijd aan het vergroten van de stabiliteit en capaciteit van duurzame en efficiënte logistieke oplossingen. Op COP29 kijken we ernaar uit om onze sterke aanwezigheid in Azerbeidzjan en de hele regio te benutten om bij te dragen aan het succes van dit belangrijke mondiale evenement, terwijl we tegelijkertijd de Trans-Kaspische Internationale Transportroute, een belangrijke handelsverbinding op de Nieuwe Zijderoute, blijven versterken, die zich uitstrekt van China tot Europa, over Kazachstan, de Kaspische Zee en de Kaukasus tot in Turkije.”

Rhenus demonstreerde onlangs zijn capaciteiten als Officiële Logistieke Partner voor het Belgisch Olympisch team tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs, waarbij hij met succes de internationale logistiek van infrastructuur en apparatuur op meerdere sportlocaties beheerde. Deze naadloze coördinatie tussen meerdere transportmodi, waaronder weg-, lucht-, spoor- en zeevracht, benadrukt de vaardigheid van Rhenus in het omgaan met de complexe logistiek van grote internationale evenementen zoals COP29.

LEES OOK
Rhenus Group verwerft 15 procent belang in C Chez Vous en wordt samen met Geopost aandeelhouder

Een ander groot evenementenproject was de uitgebreide logistieke ondersteuning van Rhenus voor een wereldwijde klant tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro, waardoor het vermogen van het bedrijf om spraakmakende internationale evenementen te organiseren verder werd versterkt. Bovendien werkt Rhenus al bijna twintig jaar samen met de Verenigde Naties als geautoriseerd agent voor het VN-Wereldvoedselprogramma,
waarbij hij meer dan 700.000 ton grondstoffen verzendt.

Concrete maatregelen voor een klimaatvriendelijke COP29

Het organiseren van COP29 in Baku brengt unieke logistieke uitdagingen met zich mee die Rhenus wil aanpakken en daarbij prioriteit geeft aan duurzaamheid. Het bedrijf zet zich actief in om de milieu-impact van COP29 te minimaliseren, waarbij de nadruk ligt op het verminderen van de uitstoot door het gebruik van elektrische magazijnvoertuigen binnen de logistieke centra, wat zal bijdragen aan een milieuvriendelijker evenement.

Daarnaast biedt Rhenus tijdens COP29 de dienst RHEGREEN aan, waarmee klanten actief de CO2-uitstoot van hun zendingen kunnen verminderen. Met RHEGREEN, een CO2-efficiëntietool die speciaal is ontworpen voor luchtvracht, krijgen klanten inzicht in de vluchtverbinding met de laagste uitstoot voor hun zendingen, waardoor mogelijk tot 40 procent CO2 per transport kan worden bespaard. Deze service onderstreept de toewijding van de Rhenus Groep aan verantwoorde logistieke oplossingen en milieubescherming.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...