Clicky

donderdag 19 september 2024 - 21:56 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVan Vroonhoven blijft bij 'rode lijnen' asielcrisiswet

Van Vroonhoven blijft bij ‘rode lijnen’ asielcrisiswet

DEN HAAG – Nicolien van Vroonhoven, plaatsvervangend NSC-leider, blijft erbij dat het kabinet “terug naar de tekentafel” moet als de Raad van State een “vernietigend advies” geeft over de asielcrisiswet waar het kabinet mee zal komen. “We weten met z’n allen dat er heel veel moet gebeuren. Maar we hebben als NSC natuurlijk ook de rode lijnen.”

Op maandag zei Van Vroonhoven in De Volkskrant dat NSC de crisiswet van migratieminister Marjolein Faber niet zal steunen als de Raad van State er negatief over oordeelt. PVV-leider Geert Wilders reageerde daar kritisch op, net als VVD-leider Dilan Yeşilgöz: “De VVD gaat niet op voorhand speculeren over wat allemaal niet zou kunnen.”

De coalitiepartijen hebben de crisiswet ook vastgelegd in hun hoofdlijnenakkoord. De bedoeling is om een deel van de Vreemdelingenwet buiten werking te stellen, een stap die volgens de wet kan als “buitengewone omstandigheden dit noodzakelijk maken”. Daarover bestaan grote juridische twijfels. De Tweede Kamer kan zich er pas naderhand over uitspreken.

LEES OOK
Van Vroonhoven benadrukt: Omtzigt keert terug als NSC-leider

“Ik weet alleen dat wat ik heb gezegd helemaal niet raar was”, zegt Van Vroonhoven woensdag. Op de vraag of ze zin heeft in het debat, reageerde ze met: “Nou ja, we staan er.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×