Clicky

donderdag 19 september 2024 - 21:59 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVN-gezant Libanon, Hennis-Plasschaert, laakt burgerslachtoffers

VN-gezant Libanon, Hennis-Plasschaert, laakt burgerslachtoffers

BEIROET – De speciale VN-gezant voor Libanon, Jeanine Hennis-Plasschaert, betreurt dat burgers inclusief kinderen het slachtoffer zijn geworden van de reeks ontplofte piepers in Libanon.

Hennis-Plasschaert wijst erop dat in internationaal humanitair recht burgers in oorlogstijd geen doelwit van aanvallen mogen zijn en elk burgerslachtoffer is er volgens haar één te veel.

Dinsdag zijn voornamelijk in Libanon duizenden piepers ontploft bij een volgens Amerikaanse media door Israël uitgevoerde aanval. Doelwit zouden leden van de Libanese sjiitische beweging Hezbollah zijn geweest. Er vielen zeker negen doden en 2800 gewonden. Volgens de verklaring van Hennis-Plasschaert zijn veel gewonden er ernstig aan toe.

De VN-gezant noemt de aanval “een zorgwekkende escalatie” en maant alle partijen zich verder te onthouden van “gewelddadige acties of van oorlogszuchtige taal”.

LEES OOK
Hamas-leider Ismail Haniyeh gedood in Iran
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×