Clicky

donderdag 19 september 2024 - 22:03 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPiepermerk zegt dat ontplofte apparaten in Hongarije zijn gemaakt

Piepermerk zegt dat ontplofte apparaten in Hongarije zijn gemaakt

TAIPEI – Het Taiwanese bedrijf Gold Apollo stelt dat de in Libanon ontplofte piepers gemaakt werden door een licentiehouder in Boedapest. Het gaat volgens de baas van de onderneming, Hsu Ching-kuang, om BAC Consulting. Maar de baas bij BAC, Cristiana Bársony-Arcidiacono, heeft tegen NBC gezegd dat dit niet klopt omdat haar onderneming helemaal geen ‘pagers’ maakt. Er is wel samenwerking met Apollo Gold, maar daarbij treedt BAC volgens haar enkel op als tussenpersoon of handelsagent.

Ching-kuang zei eerder dat het Hongaarse bedrijf producten van Gold Apollo produceert en verhandelt. Zo zou het piepers van het type AR-924 produceren waarvan er dinsdag in Libanon en Syrië honderden, of zelfs duizenden ontploften. De Hongaarse partner zou ook het recht hebben verworven het logo van apparaten van Gold Apollo te gebruiken.

Het was een aanslag op duizenden leden van Hezbollah die de apparaten gebruikten, vooral in Libanon.

Er zijn twaalf doden en 2800 gewonden gevallen. Volgens Amerikaanse media was het een actie van onder meer de Israëlische geheime dienst. Het medium Axios bericht op basis van Israëlische bronnen dat de Israëli’s besloten de piepers te laten ontploffen toen er recent aanwijzingen waren dat leden van Hezbollah begonnen te vermoeden dat er iets mis was met de apparaatjes.

LEES OOK
Gewonden door aanval Hezbollah op Israël

Gold Apollo is naar eigen zeggen diep in verlegenheid gebracht door de affaire. Het bedrijf overweegt stappen te nemen tegen de licentiehouder. De Taiwanese autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de export van de piepers en naar de vraag of er pagers zijn gemaakt of zijn aangepast door een andere producent die het logo van Gold Apollo heeft gebruikt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×