Clicky

donderdag 19 september 2024 - 19:41 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBloomberg: Tupperware is van plan faillissement aan te vragen

Bloomberg: Tupperware is van plan faillissement aan te vragen

ORLANDO – Tupperware Brands bereidt zich voor om nog deze week faillissement aan te vragen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het doek voor de bekende verkoper van opslagbakjes voor voedsel en andere keukenspullen lijkt daarmee te vallen, na de jarenlange poging om het bijna 80-jarige bedrijf overeind te houden.

De voorbereidingen voor het faillissement volgen op langdurige onderhandelingen tussen Tupperware en zijn geldschieters over de hoge schuldenberg van 700 miljoen dollar van het bedrijf. De geldschieters stemden er dit jaar mee in om het bedrijf wat ademruimte te geven, nadat het niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen, maar bleef in de maanden daarna achteruitgaan.

Volgens de ingewijden zijn de plannen nog niet definitief en kunnen nog veranderen. Tupperware wilde geen commentaar geven.

Eerdere twijfel

Tupperware gaf in november 2022 al aan te twijfelen over het voortbestaan van de onderneming. Tijdens de coronapandemie deed het bedrijf nog goede zaken omdat meer mensen thuis aten en de verkoop van keukenbenodigdheden zoals vershoudpotten en kooksets piekte. De verkoop zakte na de pandemie echter fors in. In april 2023 schakelde Tupperware financiële adviseurs in om de opties van het kwakkelende bedrijf te onderzoeken.

LEES OOK
A.J.V. Logistiek failliet verklaard

In juni dit jaar maakte het bedrijf nog plannen bekend om zijn enige Amerikaanse fabriek te sluiten en bijna 150 werknemers te ontslaan. Vorig jaar werden topman Miguel Fernandez en verschillende bestuursleden al vervangen. Laurie Ann Goldman werd toen aangesteld als nieuwe baas om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Tupperware zag dit jaar al 75 procent van zijn beurswaarde verdampen en een aandeel kost momenteel 51 dollarcent. Begin 2021 bedroeg de aandelenprijs nog zo’n 32 dollar.

In maart 2021 besloot Tupperware al te stoppen met de verkoop van zijn producten in Nederland door dalende verkopen. Daarmee kwam ook een einde aan de bekende Tupperware Party’s, waarbij mensen bij een gastvrouw of gastheer thuis Tupperware-spullen konden kopen. De producten van Tupperware zijn nog wel online te bestellen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×