Clicky

donderdag 19 september 2024 - 18:23 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsZepp.solutions presenteert nieuwe waterstof-elektrische vrachtwagen

Zepp.solutions presenteert nieuwe waterstof-elektrische vrachtwagen

HANNOVER – Zepp.solutions, een Nederlandse koploper op het gebied van waterstof-brandstofceltechnologie, onthult deze week op de IAA beurs in Hannover hun nieuwste innovatie voor emissievrij zwaar transport: de zepp.europa H2 Fuel Cell Truck.

Deze 40-tons waterstof-elektrische trekker is gebaseerd op de Mercedes-Benz Actros. De voertuigen combineren een workflow gelijk aan dieselvoertuigen met de voordelen van emissievrij transport.

De zepp.europa truck biedt een bereik van meer dan 700 km dankzij de waterstofopslag van 58,8 kg op 350 bar, en is volledig uitgerust met een slaapcabine. De vrachtwagen kan standaard 45ft containers op een reguliere oplegger te trekken, zonder aanpassingen aan de voertuigconfiguratie. Dit zorgt ervoor dat de vrachtwagen een praktische en direct inzetbare oplossing biedt voor langeafstandsvervoer zonder CO2-uitstoot.

De eerste twee zepp.europa vrachtwagens zijn reeds verkocht. Vos Transport Group en de Inland Terminals Group hebben hun vertrouwen in deze technologie getoond door de trucks al vroeg in het ontwikkelproces aan te schaffen. Bezoekers van de IAA kunnen de vrachtwagens in detail bekijken.

LEES OOK
IVECO breidt het elektrische zware voertuigengamma uit met de nieuwe IVECO S-eWay Rigid

De zepp.europa vrachtwagens maken de transitie naar emissievrij transport mogelijk zonder in te leveren op prestaties. Ze bieden dezelfde operationele voordelen als dieseltrucks, maar zonder de uitstoot van broeikasgassen. Ze zijn uitgerust met het krachtige X150 waterstof-brandstofcelsysteem van zepp.solutions, een systeem waarvan de kleinere 50kW variant al langere tijd operationeel is in onder andere de Rotterdamse watertaxi en een generatorset voor vliegtuigen op Schiphol.

Zepp.solutions kondigt aan dat de zepp.europa trucks nu beschikbaar zijn voor bestelling.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×