Clicky

donderdag 19 september 2024 - 18:54 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsArrestatie na onderscheppen achttien kilo XTC tussen kattenvoer

Arrestatie na onderscheppen achttien kilo XTC tussen kattenvoer

ARNHEM – Het HARP-team, een samenwerkingsverband tussen de politie, de Douane en het Openbaar Ministerie, heeft vandaag een 52-jarige man uit Arnhem opgepakt op verdenking van het overtreden van de Opiumwet.

De man wordt ervan verdacht dat hij opzettelijk verdovende middelen heeft gestuurd naar het buitenland.

Op 10 juli 2024 werd er door de Douane tijdens een controle in een postcentrum in Den Haag een pakket onderschept. In het pakket zat tussen kattenvoer meer dan achttien kilogram XTC verstopt. De drugs met een straatwaarde van 160.000 euro was onderweg naar Maleisië.

Na de vondst werd er onder leiding van een officier van justitie in Den Haag een strafrechtelijk onderzoek gestart. In het onderzoek van het HARP kwam de verdachte naar voren en werd duidelijk dat het pakket op 8 juli op de post is gedaan.

Er worden steeds vaker postpakketten met drugs onderschept die vanuit Nederland worden verstuurd. Om deze problematiek aan te pakken is het HARP in februari van start gegaan. Het team richt zich op het opsporen en vervolgen van criminelen die drugs per post versturen naar het buitenland.

LEES OOK
Vitesse in beroep tegen intrekken licentie, zaak over twee weken
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×