Clicky

donderdag 19 september 2024 - 23:28 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNog onduidelijk wanneer Rotterdam besluit over doorgaan Feyenoord-Ajax

Nog onduidelijk wanneer Rotterdam besluit over doorgaan Feyenoord-Ajax

ROTTERDAM – Het is nog niet duidelijk wanneer de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een beslissing neemt over het al dan niet doorgaan van Feyenoord-Ajax als de politie rond die wedstrijd staakt. Dat zei zijn woordvoerder dinsdag.

Politiebonden hebben maandag aangekondigd te gaan staken voor een vroegpensioen. Agenten zijn, zoals het er nu naar uitziet, zondag niet aanwezig rond stadion De Kuip bij de meest beladen voetbalwedstrijd van het jaar.

Bij ontmoetingen tussen de rivalen zijn doorgaans enkele honderden politiemensen in touw om de zaak in goede banen te leiden. Naast inzet van agenten gaat het om de mobiele eenheid, een of meerdere waterwerpers, politie te paard en inzet van drones en helikopters.

De afgelopen jaren waren er rond deze ontmoeting, zowel in Amsterdam als in Rotterdam, ernstige incidenten waarbij de politie moest ingrijpen. In september vorig jaar werd het duel tussen Ajax en Feyenoord gestaakt en bestormden hooligans van de club uit Amsterdam de ingang van de Johan Cruijff ArenA. Vervolgens gooiden ze met stenen naar de politie.

LEES OOK
Sterke stijging van meldingen over nepagenten

De politie moet jaarlijks ook veel agenten inzetten om te zorgen dat de spelersbus van Ajax veilig in De Kuip aankomt. In december 2021 bekogelden enkele honderden relschoppers de spelersbus en politiemensen met vuurwerk en flessen. De mobiele eenheid zette toen onder meer een waterwerper in. Tientallen mensen werden aangehouden. De edities daarna werd de bus met zware veiligheidsmaatregelen het stadion binnengeloodst.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×