Clicky

donderdag 19 september 2024 - 20:04 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsZoektocht naar vermiste Nederlandse op Samos levert nog niets op

Zoektocht naar vermiste Nederlandse op Samos levert nog niets op

DEN HAAG – De zoektocht naar de Nederlandse vrouw die op het Griekse eiland Samos wordt vermist, heeft nog geen resultaat opgeleverd. Dat laat de organisatie Namens de Familie weten uit naam van onder anderen de dochter van de 65-jarige vrouw uit Amsterdam, die ook op Samos is.

“Er is sinds donderdagochtend niets meer van haar vernomen”, zegt Malou Miedema over haar moeder. “Onder deze omstandigheden is het een opluchting dat ik zo nauw betrokken word bij alle acties. We werken goed samen met hulpgroepen uit Griekenland en Nederland en hebben ook veel vertrouwen in de manier waarop er in de afgelopen vier dagen is gewerkt door de lokale teams, maar de situatie is natuurlijk een grote nachtmerrie.”

Volgens Miedema is het gebied waar haar moeder als laatste is gezien, in de buurt van de historische Tunnel van Eupalinos bij de plaats Pythagorion, op meerdere manieren uitgekamd, op zoek naar antwoorden. “Die hebben we helaas nog niet, en die wil ik zo snel mogelijk krijgen.”

LEES OOK
Nederlandse student vermist in Noorwegen

Een crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor de inzet van de Nederlandse zoekteams heeft tot maandagochtend bijna 24.000 euro opgeleverd. Miedema zegt de inzamelingsactie te willen uitbreiden voor de extra inzet van een hulpteam. Geld dat eventueel overblijft na dekking van de onkosten, wordt aan de Griekse hulpdiensten geschonken die haar bijstaan bij de zoektocht, staat in een verklaring van Namens de Familie.

“Ik ben totaal ontdaan door de gigantische nachtmerrie die deze situatie is”, zegt Miedema in een bericht op X. Volgens haar voelt het alsof ze continu verkeerde keuzes kan maken met grote gevolgen. In het bericht bedankt ze betrokkenen voor de steun, hulp en financiële support. “Maar iedere dag duurt te lang. Nu wil ik vooral mijn moeder vinden, zodat deze zenuwslopende zoektocht een einde kan krijgen.”

Aan het einde van maandagochtend kwam opnieuw een hulpteam uit Nederland op Samos aan om te helpen zoeken naar de vermiste vrouw. Het gaat om acht honden en twaalf begeleiders van de Stichting Reddingshonden RHWW. Een medewerker van de stichting zegt nog niet precies te weten hoe hun inzet er maandag uit zal zien. Zaterdag arriveerde al een Nederlands zoekteam van het Nationaal Drone Team en de Stichting MTL op Samos.

LEES OOK
Massale zoektocht naar Duitse Arian (6) duurt langer
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×