Clicky

donderdag 19 september 2024 - 21:27 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDoden en stroomuitval na 'enorme' luchtaanval op Oekraïne

Doden en stroomuitval na ‘enorme’ luchtaanval op Oekraïne

KYIV – Een grootschalige Russische luchtaanval op doelen in Oekraïne heeft volgens de autoriteiten aan zeker drie personen het leven gekost.

Premier Denys Sjmyhal zegt dat vijftien regio’s zijn getroffen door de “enorme” aanval. Journalisten in hoofdstad Kyiv hoorden daar een reeks explosies, waarschijnlijk toen de luchtafweer in actie kwam. Inwoners zochten een veilig heenkomen in metrostations.

De aanval zou onder meer gericht zijn geweest tegen energie-infrastructuur in de regio’s Lviv, Rivne, Zaporizja en Soemy. Uit Lviv en Kyiv kwamen berichten over stroomstoringen. Rusland gebruikte volgens de premier allerlei soorten wapens: drones, kruisraketten en hypersonische raketten.

Door de aanval zouden op meerdere plaatsen in het land slachtoffers zijn gevallen. De autoriteiten in de stad Loetsk en de regio’s Zaporizja en Dnjepropetrovsk melden dat mensen zijn omgekomen. Rusland voert vaker grootschalige aanvallen uit met raketten en drones. Die zijn ook vaak gericht tegen energie-infrastructuur, zoals elektriciteitscentrales.

LEES OOK
Brussel breekt zich het hoofd over afremmen soloacties van Orbán
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×