Clicky

zaterdag 21 september 2024 - 07:22 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDeense Podimo koopt Nederlands bedrijf achter Zelfspodcast

Deense Podimo koopt Nederlands bedrijf achter Zelfspodcast

AMSTERDAM – Het Deense Podimo koopt Tonny Media, een Nederlandse producent van bekende podcasts als De Zelfspodcast en Aaf & Lies lossen het wel weer op. Podimo staat bekend als een betaalde abonnementsdienst voor podcasts, maar volgens Tonny Media verdwijnen shows die nu gratis te beluisteren zijn niet ineens achter de betaalmuur.

De partijen maken niet bekend hoeveel Podimo heeft betaald voor Tonny Media, dat in 2020 werd opgericht door de huidige topman Titus van Dijk, Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck. Naast podcasts bedenkt het bedrijf ook videoformats en reclamecampagnes. Als dochterbedrijf van Podimo blijft Tonny Media onafhankelijk van de nieuwe eigenaar opereren, maken de twee ondernemingen bekend.

“Als dat niet het geval was, zou deze overname er ook niet zijn gekomen”, licht Van Dijk toe. “Ze wilden ook een merk dat andere makers en luisteraars aantrekt. Ik krijg na vrij ondernemen voor het eerst sinds lange tijd weer een baas. Dat is wel spannend, maar ik heb er ook veel zin in.”

Jonger publiek

Podimo betrad in 2022 de Nederlandse markt via de overname van podcastuitgever Dag & Nacht Media. In vergelijking met dat mediabedrijf maakt Tonny Media meer programma’s over entertainment, die gericht zijn op een breder en wat jonger publiek, zegt Van Dijk.

Het idee is dat Tonny Media gemakkelijker extra inkomsten kan genereren voor podcastmakers dankzij de ervaring van salesmedewerkers die Podimo en Dag & Nacht Media in huis hebben. Door de overname van het Nederlandse mediabedrijf krijgt Podimo ook meer mogelijkheden om geld te verdienen naast betaalde abonnementen. Podimo meldde winstgevend te zijn in Nederland.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Slachtoffer ongeval met lijnbus Bennebroek is 12-jarig meisje

BENNEBROEK - De fietser die woensdag in Bennebroek om het leven kwam door een aanrijding met een lijnbus is een meisje van 12 jaar...
×