Clicky

donderdag 19 september 2024 - 19:43 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRussische onderzoeken naar journalisten om verslag vanuit Koersk

Russische onderzoeken naar journalisten om verslag vanuit Koersk

MOSKOU – De Russische veiligheidsdienst FSB zegt strafrechtelijke onderzoeken te beginnen naar drie journalisten voor hun verslaggeving vanuit door Oekraïne gecontroleerde delen van de Russische regio Koersk. Ze worden beschuldigd van het “illegaal” oversteken van de grens, waar vijf jaar gevangenisstraf voor kan worden opgelegd.

Een van de journalisten is een correspondent van de Amerikaanse zender CNN. Hij deed op 16 augustus verslag vanuit Soedzja, een plaats in het zuidwesten van Koersk. De twee anderen zijn Oekraïense journalisten van nieuwssite Hromadske en tv-zender My-Ukraina. Ook zij deden verslag vanuit Soedzja. De journalisten worden volgens de FSB binnenkort op een internationale opsporingslijst geplaatst.

Rusland begon eerder een zaak tegen twee Italiaanse journalisten van de omroep RAI, Simone Traini en Stefania Battistini, voor hun werk vanuit Soedzja. Rusland ontbood vorige week de Italiaanse ambassadeur als reactie op de berichtgeving en opende zaterdag een strafrechtelijk onderzoek tegen de Italianen.

LEES OOK
Zelensky hoopt op miljarden voor wederopbouw Oekraïne
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×