Clicky

donderdag 19 september 2024 - 20:36 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie krijgt tips over verdachte belaging vrouwen Utrecht

Politie krijgt tips over verdachte belaging vrouwen Utrecht

UTRECHT – Bij de politie zijn meerdere tips binnengekomen over de man die in Utrecht twee vrouwen zou hebben belaagd en van wie de politie donderdag een foto online plaatste. “Veel mensen hebben ons gebeld. Van noord tot zuid, van oost naar west”, zegt een politiewoordvoerder. De politie trekt de tips na, vertelt hij. Ondertussen is de politie bezig beelden online te zetten van de auto waarin de man zou rijden.

De auto is van een apothekersbezorgdienst. De man kan volgens de zegsman beroepsmatig gebruikmaken van de auto. “De apotheek heeft geen relatie tot strafbare feiten waarvan de man wordt verdacht”, aldus de woordvoerder.

De NOS meldt vrijdag op basis van bronnen dat de man eerder is veroordeeld voor een zedenmisdrijf tot drie jaar cel en tbs met voorwaarden. De politiewoordvoerder wil hier niks over kwijt, maar zegt wel dat de kans op herhaling groot is. “Er is sprake van twee ernstige misdrijven, twee vrouwen zijn belaagd. Je kunt je voorstellen dat dat had kunnen leiden tot ernstige seksuele misdrijven. We kennen de achtergronden van de verdachte. Daardoor is het voor ons code rood. Daarom hebben we besloten naar voren te stappen met een foto van hem en zijn auto.”

LEES OOK
Politie houdt grote ondermijningsacties in regio Eindhoven

Van fiets getrokken

Dat de vrouwen uiteindelijk geen slachtoffer werden van seksuele misdrijven, komt doordat ze zich flink hebben verweerd, zegt de woordvoerder. “Daardoor hebben ze kunnen ontkomen. Maar je kan bedenken wat er kan gebeuren als een slachtoffer minder weerbaar is of er niet toe in staat is. Dat wil je voorkomen.”

Een 19-jarige vrouw werd in de nacht van afgelopen maandag op dinsdag rond 01.00 uur op de Weg tot de Wetenschap in Utrecht, onder het viaduct bij de A27, met geweld van haar fiets getrokken door de bestuurder van een auto. Hij was even daarvoor uit zijn auto gestapt. De vrouw wist te ontkomen en rende weg, de bestuurder reed daarna weg. Een paar dagen eerder vond volgens de woordvoerder in Utrecht een soortgelijk incident plaats. Voor zover bekend zijn er vooralsnog niet meer soortgelijke incidenten geweest.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×