Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 20:05 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKlimaatactivisten dringen meerdere Duitse luchthavens binnen

Klimaatactivisten dringen meerdere Duitse luchthavens binnen

BERLIJN – In Duitsland zijn klimaatactivisten meerdere luchthavens binnengedrongen. De vliegvelden van Neurenberg en Keulen hebben tijdelijk vluchten stilgelegd om de demonstranten weg te halen. De vluchten zijn inmiddels weer opgestart.

De acties zijn georganiseerd door Letzte Generation, een groep die vaker ontwrichtende acties uitvoert. De groep zegt zelf het luchtverkeer ook te hebben gehinderd in Stuttgart en Berlijn, maar die vliegvelden ontkennen dat. Op X staan foto’s van activisten die zichzelf hebben vastgelijmd aan het wegdek. Ze dragen spandoeken met de teksten ‘oil kills’ (olie doodt) en ‘sign the treaty’ (teken het verdrag), over een verdrag tegen fossiele brandstoffen.

In Berlijn heeft de politie twee demonstranten verwijderd die het vliegveld hadden betreden door een gat in een hek te knippen. Ook in Stuttgart zijn de activisten snel weggehaald.

Vertragingen

In Neurenberg werd uiteindelijk een vlucht geannuleerd, zes vluchten liepen vertraging op. De luchthaven Keulen-Bonn houdt ook na de herstart van het luchtverkeer rekening met vertragingen.

LEES OOK
Lufthansa ziet 200.000 extra boekingen tijdens EK voetbal

Vorige maand drongen klimaatactivisten ook twee dagen op rij de luchthaven van Frankfurt binnen. Politici riepen daarna op om vliegvelden beter te beveiligen. Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser zegt op X dat de “criminele acties gevaarlijk en dom” zijn.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bedrijven in Rotterdamse haven willen niet dat kabinet doorslaat met migratie

ROTTERDAM - Bedrijven in de Rotterdamse haven roepen het kabinet op om de aanpak van de arbeidsmigratie niet te laten doorslaan. "Naast het aanboren...
×