Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 01:01 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerGrote stratificatie tank succesvol over de weg naar zuivelfabriek DOC kaas vervoerd

Grote stratificatie tank succesvol over de weg naar zuivelfabriek DOC kaas vervoerd

HOOGEVEEN – Maandagavond 12 augustus vond een groot transport van een grote stratificatie tank van de Hoogeveensevaart bij het viaduct Alteveerstraat naar de DOC kaas in Hoogeveen plaats.

Het was passen en meten om er te komen maar de tank kwam ongeschonden aan. Het hele transport duurde maandagavond drie uur.

De tank is 27 meter lang en heeft een diameter van 5,5 meter, de inhoud is 500m3 en heeft een leeggewicht van 25.000 kg.

Een stratificatie tank is een watertank met onderin koud water en bovenin warm water. Om de gelaagdheid in de tank te bewaren stroomt het opgewarmde water via de stratifier (een sonde met openingen op verschillende hoogtes) naar het juiste temperatuurlaagje. De tank is onderdeel van een verduurzamingsproject.

Maandag was de tank vanaf een schip door twee kranen getild op een dieplader en maandagavond tegen 22.00 uur werd de tank naar DOC Kaas vervoerd.

LEES OOK
PostNL en trans-o-flex gaan samenwerken in internationaal farmaceutisch transport
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×