Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 06:34 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOud-voorzitter Twitter klaagt X aan om uitblijven compensatie

Oud-voorzitter Twitter klaagt X aan om uitblijven compensatie

SAN FRANCISCO – Oud-voorzitter van X, Omid Kordestani, heeft het socialemediaplatform aangeklaagd. Hij zegt dat hij nog ruim 20 miljoen dollar (zo’n 18,3 miljoen euro) aan aandelen moet ontvangen, maar Elon Musk, de huidige eigenaar van X, zou dit weigeren.

Kordestani was van 2015 tot 2020 voorzitter van X, dat toen nog Twitter heette. Daarna bleef hij nog twee jaar in het bestuur, totdat Musk het socialemediaplatform in 2022 kocht. Kordestani meldt in de aanklacht dat het grootste deel van zijn vergoeding bestond uit het uitbetalen van aandelen. Door die niet uit te betalen wil Musk “de vruchten plukken” van Kordestani’s tijd bij Twitter, zonder hem daarvoor te betalen, stelt hij.

X wilde niet reageren tegenover persbureau Bloomberg.

Het is niet de eerste keer dat een voormalig leidinggevende van Twitter zich tegen Musk keert. In maart hadden vier oud-topmanagers de miljardair aangeklaagd omdat hij meer dan 128 miljoen dollar aan ontslagvergoedingen zou achterhouden. De vier zijn onder anderen de vroegere topman Parag Agrawal en financieel topman Ned Segal.

LEES OOK
X van Elon Musk volgens Brussel in de fout met blauwe vinkjes
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×