Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 08:21 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsChinese mijlpaal: meer elektrische dan brandstofauto's verkocht

Chinese mijlpaal: meer elektrische dan brandstofauto’s verkocht

BEIJING – In China zijn vorige maand voor het eerst meer elektrische auto’s en plug-in hybrides verkocht dan auto’s met een brandstofmotor, meldt de China Passenger Car Association (CPCA) op basis van voorlopige cijfers.

Het aantal verkochte volledig elektrische auto’s en hybrides, auto’s met zowel een elektrische motor als een verbrandingsmotor, bedroeg 879.000, goed voor 50,8 procent van de totale verkopen. De totale verkoop van nieuwe auto’s daalde met 2 procent tot 1,73 miljoen stuks.

De nieuwe mijlpaal toont dat de Chinese markt van elektrische voertuigen blijft profiteren van een stijgende vraag, zelfs nu de vraag in de rest van de wereld afneemt.

Wang Chuanfu, de topman van ‘s werelds grootste fabrikant van elektrisch aangedreven auto’s BYD, voorspelde in maart al dat auto’s met een verbrandingsmotor ingehaald zouden worden.

LEES OOK
Tesla lijkt doel van 20 miljoen auto's per jaar te laten varen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×