Clicky

donderdag 19 september 2024 - 19:13 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsWeerdienst waarschuwt voor 'catastrofale overstromingen' in VS

Weerdienst waarschuwt voor ‘catastrofale overstromingen’ in VS

ATLANTA – De Amerikaanse weerdienst NWS waarschuwt dat de tropische storm Debby de komende dagen voor “catastrofale overstromingen” kan zorgen in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

Volgens de weerdienst brengt de storm tot en met vrijdag potentieel “historisch zware regenval” met zich mee voor onder meer het noorden van Florida, het zuidoosten van Georgia en South Carolina.

Naar verwachting beweegt Debby de komende dagen noordoostwaarts langs de zuidoostelijke kust van de VS. Omdat de storm langzaam beweegt, kunnen gebieden te maken krijgen met enorme hoeveelheden regen. De NWS spreekt van neerslaghoeveelheden van 250 tot 500 millimeter met uitschieters tot ruim 600 millimeter. In de staten Georgia en South Carolina werd eerder al de noodtoestand afgekondigd.

Debby kwam maandag als orkaan aan land in Florida en zwakte daarna af. Volgens Amerikaanse media zijn als gevolg van Debby al zeker vijf doden gevallen. Ook kwamen straten onder water te staan en vielen elektriciteitsmasten om, waardoor tienduizenden huishoudens zonder stroom kwamen te zitten.

LEES OOK
Natte vrijdag met lokaal mogelijk zelfs 70 millimeter neerslag
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×