Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 10:48 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAl 73 ton afval opgeruimd in Amsterdam na Canal Parade, veel glas

Al 73 ton afval opgeruimd in Amsterdam na Canal Parade, veel glas

AMSTERDAM – In het Amsterdamse centrum is tot dusver al 73 ton afval opgeruimd na de Canal Parade, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Dat is meer dan vorig jaar, rond dezelfde tijd werd toen gemeld dat 53 ton afval was verzameld.

Bij het afval zit veel glas, aldus de gemeentewoordvoerder. Vorig jaar lagen juist minder flessen en glas op straat vergeleken met het jaar ervoor.

Schoonmakers zijn zaterdagavond begonnen met opruimen van de straten na de Canal Parade. Een boot van Waternet is sinds zondagochtend bezig met het leeghalen van de grachten. Er is “behoorlijk wat afval in het water gekomen, vergelijkbaar met vorig jaar”, aldus een woordvoerder. De schoonmaakploeg heeft onder meer blikjes, plastic, opblaasbare dolfijnen, discoballen en parkeerborden uit het grachtenwater gevist. Waternet verwacht tot minstens donderdag bezig te zijn met het opruimen van de grachten.

De botenparade trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad. Organisator Pride Amsterdam zei zaterdag dat de parade “soepel en vlot” was verlopen.

LEES OOK
Politie houdt man aan om opruiende berichten over dodenherdenking
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Spoorsector opent proeftuin voor 5G-technologie

AMERSFOORT - NS, ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben gezamenlijk een proeftuin voor 5G geopend in het Railcenter in Amersfoort. Samen...
×