Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 04:44 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFinancieelBrabantse bussenfabrikant Ebusco vergroot verlies

Brabantse bussenfabrikant Ebusco vergroot verlies

DEURNE – De fabrikant van elektrische bussen Ebusco heeft in de eerste helft van het jaar minder omzet en een groter verlies in de boeken gezet. Dat komt onder meer door opstartproblemen bij de uitbesteding van productiewerkzaamheden. Ook waren er op de productielocatie van Ebusco in Deurne problemen bij de afwerking van de bussen.

De opbrengsten zakten terug tot 38 miljoen euro, van 41,7 miljoen in de eerste zes maanden van vorig jaar. Onder de streep kwam Ebusco 64,7 miljoen euro tekort, wat bijna een verdubbeling van het nettoverlies betekent.

“Zoals de halfjaarcijfers laten zien, was het een teleurstellende start van het jaar”, zegt oprichter Peter Bijvelds.

Het Brabantse bedrijf waarschuwde eerder al voor tegenvallende resultaten. De onderneming voerde onlangs een reorganisatie door en begon meer gebruik te maken van externe producenten. Dat moest voor kostenvoordelen en voorspelbaardere levertijden zorgen. Maar in juni bleek dat er verdere kostenbesparingen nodig zijn.

LEES OOK
Daimler Truck boekte solide groepsresultaten in tweede kwartaal ondanks flinke tegenwind in Europa

Ebusco merkt nu wel dat zijn besparingsmaatregelen resultaat beginnen te hebben. Er zijn de afgelopen maanden ook relatief veel werknemers vertrokken bij het bedrijf. Inclusief extern ingehuurde krachten werkten er eind vorig jaar nog 893 mensen bij Ebusco. Eind juni ging het nog maar om 770 voltijdswerknemers.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×