Clicky

donderdag 19 september 2024 - 21:44 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsMilence ontwikkelt zijn eerste Britse laadhub in Immingham

Milence ontwikkelt zijn eerste Britse laadhub in Immingham

AMSTERDAM – Milence, de joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group, ontwikkelt zijn eerste laadhub in het Verenigd Koninkrijk. De bouw van de hub is gestart en naar verwachting zal de eerste fase in november 2024 operationeel zijn.

Strategisch gelegen in het Verenigd Koninkrijk en Europa

Immingham is strategisch gelegen aan de oostkust van Engeland. De locatie beschikt over goede binnenlandse weg- en spoorverbindingen en heeft een directe verbinding met belangrijke snelwegen zoals de M180, M18 en M1. Het knooppunt bevordert efficiënte vrachtdistributie door het hele land.

De nabijheid van de haven zorgt voor een verbinding van minder dan 24 uur met de Europese markt van 170 miljoen mensen. Met meer dan dertig Ro-Ro (roll-on-roll-off) en Lo-Lo (lift-on-lift-off) afvaarten per week, worden Noord-Europa, Scandinavië en de Baltische regio’s regelmatig bediend. Deze uitgebreide verbindingen en mogelijkheden versterken de positie van Immingham als een belangrijk logistiek knooppunt in het faciliteren van handel en transport tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese markt.

LEES OOK
Milence opent tweede laadhub in Nederland

De laadhub is gevestigd in Able Humber Port (AHP) – een 311 hectare grote diepwaterhaven voor offshore windenergie en hernieuwbare energie, met meer dan 1.000 meter geplande heavy-duty kades die worden ontwikkeld op 43,1 hectare rivierbedding.

Peter Stephenson, Founder en Executive Chairman van Able Humber Port zegt: “We zijn verheugd Milence te verwelkomen bij Able Humber Port om een van de eerste elektrische laadhubs voor vrachtwagens in het Verenigd Koninkrijk te ontwikkelen. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het decarboniseren van de Humber-havens en helpt Able Humber Port en de regio bij de transitie naar net zero.”

De nieuwe laadhub is de eerste van Milence in het Verenigd Koninkrijk en betekent een belangrijke stap richting een groenere toekomst voor wegtransport. De ontwikkeling van de hub in Immingham wordt in fasen ontwikkeld:

  1. In de eerste fase zal de hub beschikken over vier krachtige Combined Charging System (CCS)-laders, verdeeld over acht laadstations. Ook zijn er meerdere voorzieningen op locatie zoals sanitaire faciliteiten en automaten met drinken en snacks.
  2. Tijdens de laatste fase zal de hub worden uitgebreid met extra CCS- en Megawatt Charging System (MCS)-laders. Ook komen er meer sanitaire faciliteiten, verkoopautomaten en een loungeruimte.
LEES OOK
Milence bouwt zijn tweede laadhub voor zware voertuigen langs een belangrijke corridor in Zuid-Frankrijk

Anja van Niersen, CEO bij Milence: “De uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk met onze nieuwe laadhub in Immingham is een belangrijke mijlpaal voor Milence. De strategische locatie vergroot ons bereik in het ondersteunen van de groeiende vraag naar duurzame transportoplossingen en sluit aan bij ons streven om de toekomst van groene logistiek in Europa te stimuleren.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×