Clicky

vrijdag 18 oktober 2024 - 08:18 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur dood aangetroffen na explosie op snelweg in New Jersey

Vrachtwagenchauffeur dood aangetroffen na explosie op snelweg in New Jersey [+video]

NEW JERSEY – Een vrachtwagenchauffeur uit New Jersey is maandag 22 juli om het leven gekomen bij een enorme explosie op de snelweg in New Jersey, zo meldden de autoriteiten.

De 55-jarige man werd dood aangetroffen in de vrachtwagen, volgens een persbericht van het Openbaar Ministerie van Passaic County. Hij reed in een vrachtwagen op de Route 3 in Clifton toen deze tegen een vangrail botste en in vlammen opging.

Volgens Amerikaanse media meldden functionarissen ter plaatse dat de vrachtwagen van achteren werd aangereden door een bus en vervolgens tegen de vangrail botste.

Geen van de 29 passagiers in de bus raakte gewond.

Door de explosie en de daaropvolgende brand smolt de gevelbekleding van nabij gelegen huizen en ook achtertuinen en regenwaterafvoeren vlogen in brand.

Buspassagier Tom Ostendorp vertelde: “Ik ben God dankbaar dat de bus door bleef rijden. Want als we dat niet hadden gedaan en we naast de vrachtwagen hadden gestopt, had het een ander verhaal kunnen zijn.”

LEES OOK
Vrachtwagen gekanteld op rotonde in Horst [+foto]

Hoewel het nog onbekend is wat er precies in de vrachtwagen zat, meldden functionarissen dat er borden op zaten waarop stond dat het een explosieve chemische stof vervoerde.

Het Openbaar Ministerie van Passaic County onderzoekt de crash.




MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

North Sea Port zoekt nieuwe CEO, Daan Schalck verlaat eind dit...

North Sea Port, de fusiehaven van Vlissingen, Terneuzen en Gent, gaat op zoek naar een nieuwe CEO. Daan Schalck, de huidige CEO, geeft zijn...
×