Clicky

donderdag 19 september 2024 - 23:19 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoer72.700 euro in beslag genomen en 17.928 boete voor directeur na 449...

72.700 euro in beslag genomen en 17.928 boete voor directeur na 449 keer schenden cabotageregels

KEULEN – De rechtbank van Keulen heeft 449 gevallen van schending van de cabotageregels door een Duits transportbedrijf toegewezen nadat deze aan het licht waren gebracht door het Bundesamt für Logistik und Mobilität (BALM).

Binnen een paar maanden gaf een transportbedrijf uit Zuidwest-Duitsland twee buitenlandse vervoerders de opdracht om in totaal 449 zendingen uit te voeren die in strijd met de cabotageregels werden uitgevoerd, meldt de BALM.

Opdrachtgevers hebben de plicht ervoor te zorgen dat de bedrijven die zij opdracht geven over een geldige vergunning beschikken en deze niet op onrechtmatige wijze gebruiken.

Het contracterende transportbedrijf had niet voldoende gecontroleerd of anderszins verzekerd dat de cabotageregels door de twee vervoerders werden nageleefd.

De rechtbank van Keulen heeft de op ontoelaatbare wijze uitgevoerde vervoersdiensten bestraft met de inbeslagname van € 72.700,- en boetes tegen de verantwoordelijke directeur van in totaal € 17.928,-.

LEES OOK
Foutje in douaneaangifte leidt vanaf 1 juli niet altijd meer tot strafrechtelijke vervolging
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×