Clicky

donderdag 19 september 2024 - 18:00 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsCNN: VS ontvingen info over Iraans plan om Trump te vermoorden

CNN: VS ontvingen info over Iraans plan om Trump te vermoorden

WASHINGTON – De Verenigde Staten hebben de afgelopen weken informatie gekregen over een Iraans plan om oud-president Donald Trump te vermoorden, meldt nieuwszender CNN. Het lijkt er niet op dat dit plan iets te maken heeft met de aanslag op Trump van afgelopen zaterdag.

CNN sprak met meerdere mensen die kennis zouden hebben over de informatie. Volgens de zender heeft de Secret Service, de veiligheidsdienst die verantwoordelijk is voor de beveiliging van Trump, naar aanleiding van de informatie maatregelen genomen.

Desondanks kon Trump zaterdag beschoten worden tijdens een campagnebijeenkomst. Hij werd geraakt aan zijn oor. De Secret Service heeft veel kritiek gekregen na die schietpartij.

Het is onduidelijk of het campagneteam van Trump op de hoogte was van de Iraanse dreiging. De Secret Service heeft Trump volgens CNN wel meermaals geadviseerd om geen rally’s te organiseren in de open lucht, omdat die moeilijk te beveiligen zijn.

Iran heeft geregeld uitgesproken wraak te willen nemen voor de moord op generaal Qassem Soleimani. Hij kwam in 2020, tijdens Trumps presidentschap, om bij een Amerikaanse droneaanval in Bagdad. Eerder kwam al eens een Iraans plan aan het licht om John Bolton om te leggen. Hij was destijds de nationale veiligheidsadviseur van Trump.

LEES OOK
Twaalf Congresleden vragen Biden af te zien van kandidatuur
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×