Clicky

zondag 22 september 2024 - 01:23 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartMaersk ontvangt haar eerste Boeing 777F

Maersk ontvangt haar eerste Boeing 777F

KOPENHAGEN/SEATTLE – Vandaag, vrijdag 12 juli, heeft Maersk Air Cargo (MAC) de eerste van twee nieuwe Boeing 777F’s in ontvangst genomen. Het is de eerste Boeing 777 van een Deense luchtvaartmaatschappij.

De overdracht werd gevierd op het hoofdkantoor van Boeing in Seattle, VS. Maersk Air Cargo is onderdeel van de wereldwijde integrator van logistiek, AP Moller – Maersk (Maersk). De aankomst van Maersks eerste Boeing 777F op de thuisluchthaven Billund in Denemarken staat gepland voor zaterdag 13 juli.

Vooral Maersk’s luchtvrachtklanten in China en Europa zullen profiteren van de toegenomen capaciteit en efficiëntie door de introductie van de twee Boeing 777F’s. Beide worden ingezet op Maersk’s bestaande Europa-China route met in eerste instantie drie wekelijkse vluchten, en later tot zes wekelijkse vluchten. Naast meer capaciteit op directe routes zorgen de 777F’s voor kortere transittijden en snellere afhandelingstijden en kwaliteit op de plaats van herkomst en bestemming.

Maersk bestelde de twee 777F’s in november 2021 als onderdeel van de modernisering van zijn vloot. De levering van het tweede toestel staat later in het derde kwartaal gepland. De eigen gecontroleerde vloot van Maersk Air Cargo zal dan bestaan ​​uit twee Boeing 777F’s en twintig Boeing 767F’s.

LEES OOK
Maersk mijdt haven Baltimore na aanvaring brug

“We zijn verheugd om deze belangrijke levering te ontvangen en onze vloot te upgraden met twee van de grootste en meest betrouwbare vrachtvliegtuigen die op de markt verkrijgbaar zijn. Met deze stap betreden we de eredivisie van de vrachtluchtvaart. De B777F kan meer dan het dubbele van de lading per vlucht vervoeren vergeleken met onze 767F’s, en het is het meest brandstofefficiënte vliegtuig ter wereld met de GE90-motoren”, aldus Lars Jordaan, Hoofd van Maersk Air Cargo.

“Vanuit een commercieel perspectief zijn de twee Boeing 777F’s een enorme stap voorwaarts in wat we onze luchtvrachtklanten in de toekomst kunnen bieden. Naast het mogelijk maken van een veel efficiëntere routestructuur, zal het structureren van onze 777F’s de beschikbaarheid van ruimte voor onze klanten verbeteren, aangezien we een groeiende vraag zien naar geïntegreerde supply chain-oplossingen die lucht omvatten. Vanwege de ontwrichtende omgeving in de logistiek, kiest een toenemend aantal vrachteigenaren ervoor om het aantal dienstverleners in hun supply chain te verminderen. Meer zichtbaarheid over minder aanbieders stelt de vrachteigenaren in staat om sneller en veel beter geïnformeerd te reageren in geval van verstoring. Beschikbaarheid van luchtvrachtcapaciteit en volledige controle over activa zijn hierbij belangrijke aspecten. Beide verhogen de niveaus van veerkracht, zichtbaarheid en flexibiliteit die essentieel zijn in deze ontwrichtende tijden”, zei Narin Phol, Executive Vice President en Chief Product Officer (CPO) voor Logistiek en Services bij Maersk.

LEES OOK
Air France-KLM beëindigt grote luchtvrachtdeal met CMA CGM

De Boeing 777F kan tot 9.200 kilometer (4.970 nautische mijl) vliegen en een maximale lading van 102.000 kilogram vervoeren. Het hoofddek is geschikt voor pallets tot 3 meter hoog en alle vrachtdekken zijn temperatuurgecontroleerd. Het Onboard Network System maakt in de toekomst connected cargo mogelijk. Maersk koos GE90-motoren voor zijn 777F, ‘s werelds krachtigste en betrouwbaarste commerciële straalmotoren.

Naast de eigen gecontroleerde vloot laadt Maersk een groot deel van de luchtvrachtvolumes ook op commerciële vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen. Met de moderne luchtvrachtboekingstool op Maersk.com kunnen klanten meer dan 70.000 luchthavenparen in meer dan 90 landen kiezen en direct boeken met directe prijzen en optionele waardetoevoegende services. Maersk Air Freight behoort tot de top 20 luchtvrachtexpediteurs wereldwijd en behoort tot de top 10 in Duitsland en Nederland.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Automobilist omgekomen na aanrijding met vrachtwagen in Almkerk [+foto]

ALMKERK - In het Noord-Brabantse dorp Almkerk is zaterdag de bestuurder van een auto om het leven gekomen nadat het voertuig in aanrijding was...
×